[]

İskan almak hakkında

Olayı kısaca özetleyeyim

Annemler bir ev alıyor 16 daireli şu anda herkes dairesinde oruruyor fakat daha iskanı alınmadı ve müteahitten haber alınamıyor. Kaçmış olduğu konuşuluyor kesin bir bilgi yok.

Bina yeni 2013 kasımda bitti. Şimdi iskan almak istiyoruz , neler gerekli iskan almak için bir de masrafı çok diye duydum doğru mu?

Bilen varsa aydınlatırsanız çok sevinirim özellikle masraf kısmını çok merak ediyoruz , şimdiden teşekkürler

 
masrafı en fazla 3-5bindir diye biliyorum. işin en temizi belediyeden gerekli bilgiyi alın içiniz rahat etsin.


  • cha  (15.07.14 20:38:25 ~ 20:39:08) 
konunun uzmanı değilim ama 1,5 yıl önce ev alırken başıma geldi, o zaman öğrendiklerimi anlatayım.

iskan dediğiniz şey yapı kullanım izni. bu izni inşaat ruhtasının başladığı tarihten sonra 5 yıl içinde alınması lazım. aksi takdirde yeniden proje hazırlanmalı ve inşaat ruhsatı alınmalı. bu kötü senaryo, ancak gerçekleşirse 15-20 bin lira civarı masrafı olduğunu duymuştum.

yapı kullanım izninin alınabilmesi için müteahhit evi projeye göre bitirmek zorunda. bu süreçte yapı denetim firması periyodik olarak kontrole geliyor. inşaatın projeye uygun gidip gitmediğini denetliyor. eğer projeye uygun değilse denetim firmasından onay alamıyorsunuz. dolayısıyla iskanı da alamıyorsunuz. denetim firmasının baktığı şeyler içinde çevre düzenlemesinden balkonların kapatılıp kapatılmamasına kadar her şey var. projede ne varsa öyle olmak zorunda.

bu saydıklarımın hepsini müteahhit yapmalıydı. eğer yapmadıysa sorun olabilir. mesela denetim firmasına borcu vardır, denetim firması raporu vermiyordur. ya da denetimini devam ettirmiyordur.

bence konuyla ilgili ciddi bir araştırma yapın. müteahhit kim, hangi yapı denetim firmasıyla çalışılıyor, inşaat ruhsatı ne zaman alınmış bunları öğrenin. mümkünse denetim firmasıyla irtibata geçin. eğer her şey yapıldıysa çok masrafı yoktur diye düşünüyorum. (bizde bu sorunların büyük kısmı çıktı ve ev sahibi bunları halledip evi öyle sattı, dolayısıyla net rakamları bilmiyorum)

aman dikkat edin, iyi araştırın. belediye ile mutlaka görüşün.
  • jaaaccckkk  (16.07.14 00:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.