[]

aşırı gerginlik

psikolojik anlamda kendimi sürekli tahlil etmeye, neyim doğru neyim yanlış görmeye gayret ederim. çok net şekilde görebildiğim sorunlarımdan en önemlisi: bir şeye başlamadan önce aşırı gergin olmak.

2 yıldır çalışıyorum. yaptığım işi çok iyi biliyorum. ama buna rağmen işe başlamadan önce bir gerginlik oluyor. başlayınca geçiyor.

bir yere gideceksem mesela, gitmeden önceki gece uyuyamıyorum. biriyle tanışacağım, yemeden içmeden kesiliyorum. ama karşı karşıya geldiğimiz anda her şey bitiyor. titreme, morarma, kızarma, kekeleme, kendini kaybetme gibi hiçbir şey yok. sadece zihinsel anlamda çok yoruluyorum, geriliyorum. dediğim gibi zaten görünce rahatlıyorum, geçiyor hemen. duyurudan tanışıp buluştuğum bir kişi "aynı duyurudaki gibisin dır dır konuşuyosun" falan demişti hatta. güzel bi şey bu benim için.

psikiyatrist muhtemelen düşük dozda "koy götüne" ilacı verecektir ama gitmeden önce duyuru ahalisine de sormak istedim. bu dertten muzdarip olanlar ne yapıyor, ne ediyor? kafamızı buzlu suya soksak rahatlar mıyız mesela? bunun gibi şeyler.

 
kaygı bozukluğu. az irdelesek sosyal fobi bile çıkabilir.


  • sumuk  (15.07.14 18:16:13) 
defalarca söylendiği üzere profesyonel yardım alman gerekiyor.

başka bir şey söyleyemeyiz.

sanki psikiyatristmişsin her şeyi biliyormuşsun gibi ahkam kesiyorsun ve burada bir araba, otobüs, kervan dolusu laf yazıyorsun ama derdinin çaresi bu değil. profesyonel yardım alman gerekli.
  • mea maxima culpa  (15.07.14 19:19:23) 
@mea, bana kimse defalarca profesyonel yardım almam gerektiğini söylemedi.

başka bir şey söyleyemezseniz, söylemek zorunda değilsiniz. başkalarının söyleyecek şeyleri vardır belki.

psikiyatristmişim gibi ahkam kesmedim. her insanın kendi davranışlarını, eğilimlerini farklı bulması halinde sorgulaması ve kendiyle barışık olup, ters gittiğini düşündüğü şeyler için çözüm araması gerektiğini düşünüyorum. bu yüzden, kendimde hoşlanmadığım bir şey gördüğümde, benzer şeyler yaşamış birileri olacağını düşünerek duyuruya soruyorum. bunu size açıklamak zorunda da değilim ya neyse.

kusura bakmayın ama yazdığı her duyuruda psikiyatristmiş gibi ahkam kesen, profesyonel yardım alınca profesyonel yardım verebileceğini zanneden tek kişi sizsiniz. nereye baksam insanları azarladığınızı, "destek alman lazım" diye kestirme cevaplar verdiğinizi görüyorum. daha önce bir şey söylemedim ama madem duyuruma yazmışsınız, bu vesileyle cevaplayayım. yahu, yazmak zorunda değilsiniz. sizin titriniz ne ki insanlara psikiyatri konusunda ders veriyorsunuz? kendiniz psikiyatrist misiniz, psikolog musunuz?

kervan dolusu duyurularım bu kadar rahatsız ediyorsa bakmayıverirsiniz, olur biter. biliyorum "PROFESYONEL YARDIM ALMAN GEREK PFF GERİZEKALI" demeden duramıyorsunuz ama gereği yok yani, sağolun. ben sizden yeterince tavsiye aldım.

"yeni nesil her şeyi çok biliyor!! ergenler!! ahlaksızlar!!" dışında vereceğiniz bir cevap varsa buyrun lütfen, yazın. hollowlife veya compumaster gelene kadar görmüş, okumuş olurum. yok eğer aynı şeyi yapıp yaştan, ergenlikten falan dem vuracaksanız gereği yok, yorulmayın.
  • pescador  (15.07.14 19:25:37 ~ 19:28:56) 
mea haklı çünkü destek almak lazım demek kestirip atmak değildir. senin buraya yazdığın 2 paragrafa bakarak seninle aynı şeyleri yaşadığını sanan bir sürü insan olacaktır ve herkesin karakteri, olaylara yaklaşımı farklı olduğu için de farklı çözümler bulacaktır.
psikiyatrist nasılsa bunu yapar diye tahminde bulunmak bence de doğru değil. ha muhtemelen dediğin gibi yapacaktır ama doğru teşhis ve tedavi süresiyle yapar ve psikolog desteğine ihtiyacın olup olmadığını da burdaki herhangi birinden daha doğru saptar. duyuruya fazla anlam yüklemeyin. herkesin yaşadığı deneyimleri farklı çünkü.

cevap: doktora gidiyorlar.
  • merena  (15.07.14 19:34:07 ~ 19:44:53) 
@merena, ben fikir almak için soruyorum ama zaten. benzer yollardan geçmiş birileriyle konuşmak, onların deneyimlerini öğrenmek için. duyurudan aldığım cevaplara göre kendimi tedavi ediyor değilim. sadece böyle bir nimet varken kullanayım diyorum. diğer sağlık problemlerimle ilgili de onlarca soru sordum ama hepsi için doktora gittim, onların dediklerini yaptım. ben sadece bir ön bilgi olsun, bilen eden varsa neyle karşı karşıya olduğum konusunda fikir versin diye soruyorum.

ilaçları erişemeyeceğim yerde saklamak zorunda değilsiniz, o kadar kafam çalışıyor şükür :)
  • pescador  (15.07.14 19:36:23 ~ 19:38:01) 
ilk cümleyi iyi oku. direkt sana hitap etmediği gibi, yine direkt seni anlatmıyor.

burada buna benzer soru soran herkese yazılıyor bu. sen de devamlı duyru başında olduğun için mutlaka defalarca okumuşsundur.

aynen benim dediğim gibi cevap vermişsin. yaşın 18-19 ama her şeyi biliyormuşsun gibi uzun uzun yazılar yazıyorsun ancak durmadan da sorunların olduğunu söylüyorsun.

biz uzman değiliz, burası tıbbi yardım ortamı değil, olsa bile internet üzerinden bu iş olmaz.

bizim yazabileceğimiz 1-2 paragraf yazı senin işine yaramaz, yarayamaz. hatta büyük olasılıkla iyi niyetle yazılmış olsa bile sana zararlı olabilir.

aklın yolu bir. profesyonel yardım alacaksın. aylardır durmadan aynı şeyleri söylüyor, aynı şeyleri yazıyorsun. senin hayatını ezberledik neredeyse. ama hep aynı yerdesin, hep internet başındasın. doktora gitmeden doktorun neler söyleyebileceğini, senin ona nasıl cevaplar verebileceğini, nasıl ilaç yazabileceğini filan kafanda kurmuşsun ve senaryosunu yazmışsın ama gerçekte böyle olacağını nereden biliyorsun???
  • mea maxima culpa  (15.07.14 19:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.