[]

bankadan kara listeden sildirme

Şimdi efendim bir arkadaşın sorusunu iletiyorum size.
Bu arkadaş daha önce kredi kartı başvurusu yapmış 3bin tl limitli. Arkadaşın kardeşi evdeyken teslim almış ve 3bin limiti 1 ay içinde kullanmış. Abisine bu karttan ve borçtan bahsetmemiş.daha sonra 5000 tl gibi banka ihtar çekmiş. Bunun o zaman haberi olmuş ve borcu kapatmış. Kapatmış kapatmasına ama çiftçi kredisi alamıyor. Dönümlerce arasiye sahip ve vukuatı olmayan bir kişi aynı arsaları güvence göstererek yüksek kredi veriyorlar. Bu ise kara listeye girdiği için (muhtemelen) çekemiyor.

O mevzu akbankta geçmiş. Vukuatlı durumdan, kredi alabilecek duruma nasıl çıkar, bu kara listeden nasıl çıkar? Ortalama 300bim kredi çekmek istiyor.

 
-bildiğim kadarıyla-
Kara liste denen şey aslında kredi raporu. KKB'den kontrol edebiliyorsunuz, görebiliyorsunuz falan. Oradaki durum düzelmeden kredi çekmek zorlaşıyor. Öyle gidip silinecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca arkadaşın kardeşi de kartı almakla kalmayıp açtırmayı ve kullanmayı nasıl başarmış, tebrikler.
  • whoosie  (15.07.14 16:16:18 ~ 16:17:44) 
www.findeks.com buraya kayıt olup 2,30 TL karşılığında bankacıların gördüğü gibi kredi puanınızı, geçmişte kullandığınız tüm kredi ürünlerini ve ödeme performanslarını görebilirsiniz. bankalarda söylüyor artık ancak onlar 5 lira alıyor. burası direk Kredi Kayıt Bürosunun (KKB) kendi sitesi.

Şimdi bilgiler 5 yıl boyunca yayınlanır. Bu da kara liste dediğiniz idari takip ya da kanuni takip kaydının 5 yıl boyunca sistemde görüneceği anlamına gelir. Süre, takip kaydının başlamasıyla başlaması lazım.

Geçmişte takip kaydım var diyelim. Krediyede ihtiyacım var. Bankalara başvururum. Serbest piyasa ekonomisi. Kimi %1 kimi %5 faizle kredi verir. Her bir bankanın aldığı risk istediğim kredinin tahsis edilme olasılığını belirler. Genel olarak takip müşterilerine kredi verilmesi tasvip edilmez. Şube yetkisi de yoktur. O zaman ben de sürekli çalıştığım bankalara giderim. Oturur derdimi anlatırım. Genel Müdürlük'ten benim için oran istemelerini, onay talep etmelerini rica ederim. Ha onlar der ki sen nereden bileceksin benim mevzuatı, karıştırma, olayı anlatıyoruz burada. Banka Şubeside bana bir bakar. Ödeme durumum, malvarlıklarım, ailemin gelirleri, kefil bulabilme durumum... Sonra da bana bir bakar. Eğer bana inanırsa, parayı çarçur etmeyeceğimi düşünür, gelecekte ödeyebileceğime ikna olursa, oturur genel müdürlüğe yazı yazar ve başvurunu yollar. Der ki bu müşteri benden şu kadar ürün kullanıyor, karlı, vazgeçilmez. Bir güzellik yap, tahsis et krediyi.
Sonrası Genel Müdürlük insafına kalır.

Takipte olmak, kredi tahsis edilmeyeceği anlamına gelmez... Serbest Piyasa ekonomisinde her türlü çözüm bulunur. Yeter ki karşılıklı güven ortamı sağlansın.
  • cliquot  (15.07.14 17:01:15) 
Bence tarım kredi kooperatifinden çekmeyi denesin, benim bildiğim kara listeden 10 sene boyunca çıklamıyor, kefil falan da işe yaramıyordu galiba, belki arsalara ipotekleyerek çekebilir.

Bunun dışında o kartı kardeşi nasıl kullanmış merak ettim diyeceğim ama sanırım abisinin bilgilerini bildiğinden rahatlıkla şifre falan almıştır.
  • atom karincanin torunu  (15.07.14 17:09:56) 
Evet abisinin bilgilerini bilmeai normal


  • filipis  (16.07.14 07:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.