[]

Plazma tv.

plazma mı, lcd mi led mi ne deniyor bilmiyorum.

açıkçası televizyon özelliklerine dair de en ufak bir bilgim yok.

bütçemi 1000-1500tl arası diyelim.
kesinlikle ama kesinlikle 3d özelliği istemiyorum. hiç kullanmayacağım bi özellik için para vermeyeyim.

ekran boyu geniş olsun ama bu bütçeyle ne kadar geniş olur bilemem.
dünyanın en seçici insanı değilim. gereksiz özelliklerden arınmış; pc'yi takıp film izleyebileceğim, ses sistemimi kurabileceğim ve görüntünün çok rahatsız etmeyeceği bişi istiyorum.

tam da anlatamadım ama işte "bluetoothla takla atan televizyon" "bilmem nerden yönetim" falan gibi gereksiz özelliklere gerek yok. şu mhz midir nedir, onda da seçici değilim.

geniş ekranlı normal bir plazma istiyorum ya da led ya da lcd ne deniyorsa. fiyat performans olarak neyi tavsiye edersiniz? hani 1000 liralık da olur 1500 liralık da. önemli olan ekstra özelliklerden arınmış haliyle, parasını en hakedecek ürünü bulmak.

 
dur ben LG den bi led tv aldım 1600 civarındaydı. onun bi alt modeli falan uygun olabilir senin için. LED tv al ya almışken incecik tablo gibi dursun işte duvarında. Görüntüsü de gayet net ve hızlı. MHz ne kadar düşük olursa o kadar geç yenileme olur görüntüde. (mesela maçta top böyle ----> giderken arkasında izi kalır)

ayrıca 3D özelliğini niye kullanmayasın ki? 1500 TL'ye 3D li var işte LG'nin. Gözlüklerin pili falan da yok. İndirir izlersin 3D filmleri.

www.teknosa.com

www.teknosa.com

www.teknosa.com

fiyata göre sıraladım sen bakarsın
  • safepassage  (15.07.14 14:31:46 ~ 14:34:32) 
@safes,

hocam ben 3d filmlerden nefret ediyorum. o yüzden eskiden senede onlarca kez sinemaya giderken artık senede 3-4 kez anca gidiyorum.

hani, 1500 liraya 3d tv ve 1500 liraya 3d olmayan tv varsa, 1500 liraya 3d olmayan tv'yi tercih ederim. en azından 3d dışında özelliklere yatırım yapmıştır diye.
  • kamera motor  (15.07.14 14:51:45) 
hd yayın izleyeceksen plazma seçeneğini sil.

hd yayın izlemeyeceksen plazma dışındaki bütün seçenekleri sil.

not: televizyon yayını için söylüyorum.
  • m murphy  (15.07.14 14:57:00) 
@murphy, ben genelde film izlerim. pek tv izlemem açıkçası.


  • kamera motor  (15.07.14 14:58:34) 
hocam o zaman en alttaki linke bak. 3d yok onda.


  • safepassage  (15.07.14 15:07:47) 
o zaman led ile lcd arasında, şekline ve fiyatına en çok tav olduğunu seç baba için rahat olsun. ikisi arasında abartıldığı kadar fark yok. safepassage'ın dediği gibi hertz önemli. LG markasının televizyonunu kullandım ben ona da güven oyu veriyorum. bir de şu mağaza çalışanları için bir not düşeyim. sen şimdi televizyon özelliklerine dair bir bilgim yok dedin ya. eğer onlar bunu anlarsa ya da sen söylersen, kendi primlerine en uygun televizyonu sana aldırmak için çok kasacaklar. ben kendi büyüklerimin bu tip alışverişleri sonrasında çok uğraştım mağaza yöneticileriyle falan. adam gidip hem ucuz hem de bir takım özellikleri var gibi görünen televizyonu kitliyor müşteriye. halbuki ulan pahalı olanı aldır ama adam gibi bir şey olsun, yok. illa kendine prim kitleyecek.

neyse işte hertz önemli, gerçek çözünürlük önemli. onun dışındaki özellikler tamamen senin fiziksel zevklerine kalmış.
  • m murphy  (15.07.14 15:16:01) 
www.vatanbilgisayar.com

aha bu tv bence olur. 32'' olan ekran 84 ekrana tekabül ediyor bizdeki. bu benim gösterdiğim 40'' yani 104 ekran. (81-102 cm)

Ayrıca çözünürlüğü de 1920 x 1080.

Fiyatı da bence gayet makul.
  • m murphy  (15.07.14 15:23:24) 
üstüne bi de minipc al, tak hdmi girişine, android telefona dönüşsün televizyonun. gir istediğin siteden istediğin filmi izle sonra :)


  • safepassage  (15.07.14 16:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.