[]

uçak / duyma kaybı

Bugün ilk defa uçakla yolculuk ettim. saat 8 gibi iniş yapmama rağmen saat 2 olmuş hala sol kulağım düzelmedi.

normal midir dostlar?

13ünde konserden çıktığımda zaten bir şey duyamaz olmuştum. şimdi bir de uçak olayı olunca sol kulağıma sanki su kaçmış gibi oldu. Bi doktora görünmeli miyim yoksa abartıyor muyum?

not: sağ kulak sağlam.

 
ilk olduğu için normal;

sakız çiğneyin, esneyin geçer.

bir de valsava manevrasi var, (bkz: valsalva manevrası) anında açacak ama onu şimdi kullanmanıza gerek bile yok.
  • kuja  (15.07.14 14:22:30 ~ 14:23:49) 
Doktor işini bilmem de uçak yüzünden o kadar duyma kaybı yaşanmaz. Birkaç dakika belki ama 6 saat değil.

Büyük bir sorun olmasa bile hakkaten su falan kaçmış olabilir.
  • harzem  (15.07.14 14:23:34 ~ 14:24:15) 
abartıyorsun.


  • m murphy  (15.07.14 15:01:10) 
ilkle sonla alakası yok. 10 seneden fazla uçakla seyahat ederim. geçen sene bu zamanlar acayip bir tıkanma oldu.2 kulak birden. 4-5 gün geçmedi. sanki %80 işitme kaybıyla yaşıyordum. doktora gittim, muayene etti, kulak temizliği yaptı ve bir burun damlası yazdı (adını hiç hatırlamıyorum) doktorun açıklaması nazal yollar tıkalıyken basınç değişiminde bunun yaşanabileceğiydi.


  • ezeriko  (15.07.14 15:12:50) 
önerim bir kkb uzmanına görünmen.

kronik orta kulak iltihabım olduğundan, tecrübeli bir hasta olarak cevap vericem, doktor değil.
- orta kultak iltihabını tetikleyecek bir virüs kaptıysan, kulak zarının basıncı ayarlayamamasından kaynaklı sorunlar yaşıyor olabilirsin. bebeklerdeki uçak sendromunu biraz araştır, ona yakın bir şey oluyor.
  • ethros  (15.07.14 15:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.