[]

Ukrayna, Belarus ve Rusya'ya vizesiz

Ukrayna, Belarus ve Rusya'ya karayolu veya tren ile vizesiz girenler var mı aramızda? Sınırda pasaporta bakıp herhangi bir prosedür uyguluyorlar mı yoksa damgayı basıp geçiyorlar mı? Dönüş bileti ve otel rezervasyonu falan soruyorlar mı? Bir de karayoluyla bu ülkelere giriş yapmaya çalışıp geri çevrilen var mı?

(Karayolundan kastım özel araç değil, otobüs falan..)

Teşkür

 
eger cikis ulkesi turkiye ise, bulgaristan, romanya gibi ulkelerden gecmeniz gerek (direkt istanbul-odessa yapmiyorsaniz). o ulkeler de vize soracaklardir.
onun disinda, kapilarda normalde standart gecis islemleri olur.

  • for the record  (15.07.14 15:37:51) 
karayolu ile rusya'ya giriş yaptım. pasaportları görünce memur bi şaşırdı. 10-15 dakika boyunca bilgisayardan bir şeylere baktı, içeri gitti geldi. rusça sorular sordu. (ingilizce bilmiyor.) neyse, en sonunda amirini çağırdı. adam bize ingilizce olarak yeterli paranız var mı, kredi kartınız var mı gibi sorular sordu. bu pasaport niye yeşil dedi. (birkaç arkadaşın yeşil pasaportu vardı.) en sonunda geçmemize izin verdi ama 30 dakika sürmüştür. tabii tüm bunlar gecenin 3ünde dışarıda -20 derece sıcaklıkta yaşanıyordu :) vizenin kalktığı ilk zamanlardı, belki o yüzden bu kadar uğraştırdılar ama gene de girdik.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (15.07.14 16:29:55 ~ 16:30:33) 
Havayoluyla 3 kere falan girdim vizesiz dönemde. Hiçbirinde sorun olmadı. Zaten girişte bir form gibi bir şey dolduruyorsun. Onu veriyorsun. Onu damgalıyor pasaportu damgalıyor 15 sn sürdü her seferinde benim.


  • godsparticle  (15.07.14 16:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.