[]

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Evde tekim, akşama iftara
hayatımda ilk defa kuru fasulye yemeği yapıcam
yanına da paraya kıyıp biraz pastırma ekleyim dedim (pastırma şart değil şöyle yapın daha iyi olur derseniz onu da alırım)

kuru fasulyeleri sabah ıslattım, akşam iş dönüşü operasyona başlıycam

bana pastırmalı kuru fasulye tarifi verir misiniz? google'da hep ev hanımlarına yönelik anlatılmış

ilk defa kuru yapacak bi mühendisin anlayacağı dilde tarif edebilecek varsa memnun olurum,

not: her türlü kap kacak fırın ocak imkanı var mutfakta
malzemeleri de alırım soğan domates falan yeter ki güzel bi kuru yapabileyim.

şöyle

 
ev hanımlarına yönelik tarifleri uygula, tam olması gerektiği gibi o tavsiyeler. bu bir yemek tarifi ve her meslek grubuna ayrı tarif edilmiyor. bir de tavsiye; lütfen pastırma olayına hiç değilse yazın girmeyin :)


  • rock n roll  (15.07.14 13:25:50) 
şarküteriden yemeklik pastırma olarak isteyeceksin. güzel kesilmiş sofralık pastırmayı ziyan etme, hem yemeklik pastırma ucuz oluyor.

internette tarifler var. oktay ustanın tarifleri iyi oluyor benim bildiğim. klasik ev yemekleri.
  • mea maxima culpa  (15.07.14 13:28:33) 
1 soğanı kıy, düdüklü tencreye koy. 2 yemek kaşığı yağ koy. kavur bu ikisini. kaşığın ucuyla domates salçası biraz da biber salçası (biraz işte bunun ölçüsü yok) dsalçaları da karıştır kavur. pastırmaları küçük parçalara böl. kat bu karışıma. fasulyeleri ıslattığın sudan çıkar (kabukları soyulanları soy, üşenmezsen hepsinin kabuğunu çıkar miden rahat eder) yıka muslukta. düdüklüye kat. karışımın tam üstüne gelecek kadar su koy, düdüklüyü kapat.


çok önemli: tuz koyma, pastırma tuzlu zaten. kör olursun.
çok önemli: iki avuç fasulye seni taş gibi doyrur, bütün mahalleye yetecek fasulye katma yemeğe.
çok önemli: acı seversen soganlarla birlikte acı biber de kıy ve kavur, çokzel olur.
  • cecilia  (15.07.14 13:30:43) 
Kişi basi bir çay bardağı kuru Fasulye koy.

Yag yarim cay bardagi, yumurta kadar iki soğan yeter. Kavurursun rengi değişince salcayi ekle. Salçali seviyorsan iki kibrit kutusu kadar Salça koy kavur. Pastirmayi alırken yemeklik all daha ucuz oluyor kilosu ve daha kalin dilimli oluyor. Salça kavrulunca pastirmayi da kat. Karistir iyice kavrulsun. Fasulyeyi kat yine iyice karistir. Suyu ekle fasulyenin uzerine ciksin. Sulu seviyorsan bu hizanin biraz uzerine daha cikabilirsin. Pastirma yemegi tuzlu yapar baktın tuzu az geldi pisince de eklersin. Duduklu tencerede en az 1 saat pisir. Fasulyeyi Aksamdan suya koymamissin Geç pisebilir pismesi 1.20 saati bulabilir o yuzden suyu güzel ayarla yuzeyi biraz gecsin.

Altını sondurunce on dk bekle. Sonra tencereyi suyun altına koy. Bir dk da oyle soguttuktan sonra acabilirsin.

İnşallah yardımcı olabilmisimdir.
  • rubiks cube  (15.07.14 14:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.