[]

GMail Hakkında bir soru (Birisinin Birisine Attığı Mailin Size Gelmesi)

Selamlar,
Şimdi benim gmail adresim "isim.soyisim@gmail.com" şeklinde, yani ismim ve soyismim arasında "nokta" var...
Ama bu google bana sürekli "isimsoyisim@gmail.com" şeklinde mail adresine sahip olan bir vatandaşın maillerini yolluyor... (Bu vatandaş ile ismimiz ve soyismimiz ayni)

Caps 1: Gördüğünüz gibi benim mail adresim şu şekilde;
i.imgur.com

Caps 2: Ancak mail'in atıldığı adres şu, ama bana gelmiş, ve "evet bu sensin" diye bir de uyarı vermiş...
i.imgur.com

Hayır yani bu sadece bir örnek... 5-6 aydır adamın banka ekstresi bana geliyor, iyiki de bana geliyor yani, kötü niyetli birisine gitse neler yapıp yapmayacağı meçhul...

Nedir bu durum, başına gelen ve çözen var mı?
Google'a rapor edeceğim ama önce bir sorayim dedim...

Saygılar.

 
gmail'de öyle bi şey varmış, ben de burada öğrendim. şöyle ki; mail adresinin içindeki noktayı görmezden geliyormuş. aynı adresin noktalısını ya da noktasızını başkasına kullandırmıyormuş.

bu adresin noktalısı sizde ise, noktasızı da size ait oluyormuş. diğer şahıs aslında bu adrese sahip değil fakat o mail atan kurumlara yanlışlıkla bu adresi vermiş. işin özü bu.
  • nereye bu gidis  (15.07.14 12:34:22) 
benzer durumlar bende de oldu. gönderen kişi ya da firmaya ulaşmak en mantıklısı. ben bir kaç kez mail attım ancak ilgilenmediler. en son gerekli firmaları arayıp söyledim; hem gönderdikleriniz müşterinize ulaşmıyor hem de özel bilgilerini paylaşmış oluyorsunuz diye, halletiler.


  • manuel mandalina  (15.07.14 12:34:51) 
argghh, buldum cevabını... kendi sorumu kendim cevaplamış gibi olacak ama google'dan bu sorunu yaşayan ve aratan olup da buraya ulaşan olursa linke tıklasın diye dursun soru ve cevap...

cevap buymuş;
support.google.com

edit: ben bunu yazana kadar iki cevap gelmiş bile... teşekkürler... evet aynen dediğiniz gibiymiş ;)
  • appdata  (15.07.14 12:36:12 ~ 12:37:31) 
Alıcı adı diğer kişi olan mailler için bir filtre oluşturarak Gelen Kutusunu Atla ve Şu adrese yönlendir seçeneklerini işaretleyerek diğer kişinin mail adresine yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz.


  • namandigurai  (15.07.14 12:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.