[]

kuzey kore

bu adamların dış dünya ile bağlantısı tamamen kapalı mı?
yani televizyon, internet vs bunlar dışarıda ne oluyor ne bitiyor bilmiyor mu?

bu dünya kupası haberi sahte değil mi? geyik olsun diye yapmışlar herhalde.

 
dunya kupasi haberi sahte mi bilmiyorum ama kuzey koredeki durumu dusununce gercek olma ihtimali bir hayli yuksek. televizyon'da yalnizca devlet yayini gosteriliyor, internet'i de yalnizca devlet isleri icin falan kullaniyorlar, ozel izin gerekiyor falan, her isteyen istedigini google'layamiyor yani.


  • yonge and bloor  (15.07.14 03:19:04) 
Kupa haberini gordum ama gercek mi bilmiyorum ben de. Ve evet yasak internet falan. Disariya baglantilari kapali. Kendi ulkelerinin cok iyi bir durumda oldugunu, diger ulkelerde yasamadiklari icin sukur ettiklerini falan duymustum. Baskanlarini da asiri seviyorlarmis. Cok ilginc ya. Ha bir de daha once yasaga uymayip baglanti kuran bazi insanlarin idam edildigini okumustum bir yerde.


  • earthangell  (15.07.14 03:19:23 ~ 03:20:05) 
nagadar komik dimi, ama gercek maalesef. cin'de facebook vs yasak mesela. diktatorlukle yonetilen kuzey korede neler neler. gizlice fotograf makinasi sokmustu biri cekim yapmisti. youtube'da izlemistim, baksam bulurum belki. cok ilginc.

adamlarin isyan etmemesi icin de en iyi biziz mesaji gomuluyor topluma.

edit: aha buldum www.youtube.com
  • she was my baby  (15.07.14 03:20:41 ~ 03:22:01) 
Dünya kupası haberi sahte. Geyik olsun diye yapılmış.

Dış dünyaya kapalı olma durumu ise abartılıyor. Kırsalda yaşayan halk belki Barack Obama ismini duymamış olabilir ama şehirdeki mühendisler iphone'un çakmasını Kuzey Kore icadı diye üretebilecek seviyedeler. Şehirdeki insanların dış dünyaya kapalı olması mümkün değil.
  • pardonan  (15.07.14 03:22:00) 
Celebialper kuzey kore diye bir arat gugilda. Adam gidip gezmis gizli gizli fotolar falan cekmis. Bahsediyor oradaki yasamdan.


  • earthangell  (15.07.14 03:30:50) 
sirf surayi okudum ve oha cektim www.celebialper.com

cok iyiymis.
  • she was my baby  (15.07.14 03:51:30) 
O video güney korenin bir parodisiymiş.


  • orhan tv  (15.07.14 04:07:49) 
haber doğru mu bilmiyorum ama ülkede internet var o yüzden inanmasalar bile inanmış gibi yaparlar sadece


  • eternal disgust  (15.07.14 04:57:41) 
Olay sahte çünkü ülkede maçlar 24 saat sonra yayınlanıyor ama yukarıda denildiği gibi parodi


  • murtiii  (15.07.14 05:08:27) 
valla bir arkadaşım geçenlerde 2-3 hafta kaldı kuzey kore'de, hergün facebook'a fotoğraflar videolar koydu. metrodan, meydanlardan, restaurantlardan vs.. kapalı ülke oldukları doğru ama yapılan haberlerin çoğu doğru değil, atlamamak gerekiyor "adam napmış amk yine askdjaskd" diye.


  • orange coffee  (15.07.14 09:09:38 ~ 09:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.