[]

dünyanın en sessiz odası

şöyle bir geyik var yıllardır, doğru mu ki?

d3dsacqprgcsqh.cloudfront.net

bazısı doğru yazmış, bazısı yanlış. kime, nereye güveneceğimi bilemedim. çok merak ettim. hani bu işle ilgilenen, işin uzmanı olan birileri varsa fikir verebilir diye belki. cidden böyle bir sessizlik sağlamak mümkün mü? hadi mümkün diyelim, o kadar rahatsız edici mi?

buuuu nerde tam olarak gidemiyo muyuz?

 
Ben bazen gece uyumadan once kendi nabzimin sesine takilip sinirleniyorum. Ajsnhdhd muhtemelen dogrudur. Halusinasyonu bilmem ama asap bozar kesin.


  • ay nov kung fu  (14.07.14 22:00:59) 
atom mühendisi filan değilim ama ses nedir subatomik parçacıkların bile vibrasyonu sonucu yayılan bir dalga sonuçta.

he insan kulağı bunu duyamaz o kısmı ayrı ama oksijen var en basidinden o odada dolasıyla ''sessiz'' diyemeyiz bence.

hiç olmadı kendi karın guruldamasını duyar.
  • neferkitty  (14.07.14 22:01:22) 
@neferkitty, odanın olayı o zaten. yani kendi kanının akışını falan duyabiliyormuşsun. o derece. düşününce ürperiyor insan. bir de bu odanın olayı sesi emmesi galiba. yani konuşsan falan da duymuyorsun diye düşündüm ben o yüzden. ne bileyim. keşke bilsem böyle şeyleri.


  • pescador  (14.07.14 22:02:24 ~ 22:02:57) 
bi an heyecan yapıp ''sessiz oda'' kısmına atlamıştım kusura bakma :D

diğer kısmı bilmiyorum ama hiç bi tarafımdan sallamıyım şimdi.
  • neferkitty  (14.07.14 22:04:38) 
(bkz: anechoic chamber)

şu video da fikir verebilir: www.youtube.com
  • soso  (14.07.14 22:05:07) 
Sessiz oda değil orası. Anekoik(anechoic, an-echo-ic).

Yani yansımasız oda. Tabii muhakkak dışarıdan gelen gürültülere karşı da yalıtımlıdır.

Rahatsız ediciliği anekoik olmasından geliyor. Çünkü mekan algımızın bir kısmı, kulakların etraftaki seslerin yansımalarını duymasından geliyor. Eğer etraftan bir yansıma gelmezse, mekan algımız azalıyor. Bir süre sonra bu da rahatsızlık veriyor haliyle. Hatta bu odada gözlerin kapalı da durursan mekan algın sadece yerçekimi olarak kalır.
  • alperz  (14.07.14 22:05:58) 
Gebze'de Tübitak'ta bir tane var. Ama girebilir misin bilmiyorum. Araştırma amaçlı kullanılıyor çünkü.


  • alperz  (14.07.14 22:08:23) 
www.youtube.com

burada canlı testi var 1 saatlik. adam "5 saat bile kalirim" diyor. delirmiyorsun yani.

bazı insanlar arabada giderken 2 satır bile okuyamazken, bazıları kitabı bitirebiliyor. kişiden kişiye değişse de herkese rahatsız edici gelmediği kesin.
  • kuja  (14.07.14 22:24:15 ~ 22:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.