[]

tayyip gibiymişim

beni ilgilendirmeyen sorunlara bile sinirlenip, onları çözmeye çalışıyomuş. topal kedi görsem onun acısını hissedip, hatta kendi içimde abartıp kediden çok acı çekiyomuşum.

bugün biri söyledi. kendisi psikolog demeyelim de kişisel gelişimci gibi. ama öyle 'evet ne istesen yaparsın'cılardan değil. baya bilgili biri.
akp'yi seviyo mu sormadım, ama cemaati hiç bi zaman sevmediğini biliyorum.

gerçekten de çocukken topal köpek görüp ağlamışlığım var. hatta şimdi bile kuyruğu kesilmiş hayvan falan görsem hemen nasıl olduğunu, birinin işkence yaptığını falan düşünüp etkisinde kalıyorum.
aşırı empati yaptığımı biliyorum. tayyip kısmını espri olsun diye söyledi zaten. aslında ne demek istediğini anladım da bi de size sorayım dedim. siyasi tartışmadan uzak fikrinizi alayım.

 
aşırı empati bende de var.ben de beni ilgilendirmeyen konulara sinirleniyorum kendi çapımda. bir de ben çok soru sorarım. her anne, babanın bezdiği çocuk tipiydim çocukken. hala öyleyim.


  • rock n roll  (14.07.14 22:02:56) 
  • tomofilli hasan  (14.07.14 22:03:12) 
qamqi ben seni cok seviyorum ya. Su duyuruda reelde tanissam cok cok iyi anlasacagim 5 - 6 kizdan birisin. (digerleri pasp, gakgul, elorelia mi ne, idont, icemint, rock) <3

Konuya donersek, ben de senin gibiyim. Hic takma bence, insan gibi insansin. :)
  • barbara herhalde barbara manken olan  (14.07.14 22:18:12) 
yargılamıyorsan ve hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğine karışmıyorsan kurduğun empatide bir sakınca görmüyorum. destek olacağım derken köstek olmamak önemli.


  • neseranni  (14.07.14 22:38:15) 
neseranni aksine herkese hak veriyorum. ama haksızlık yapıldığında engel olamayınca kötü oluyorum.


  • seksen9  (14.07.14 23:34:37) 
bir sakıncası yok bence o zaman, hatta bu özelliğinin üstüne düşerek kendini geliştirebilirsin :)


  • neseranni  (14.07.14 23:37:32) 
kendisinde empatinin e'si olduğunu sanmıyorum. eğer sana bunu söyleyen kişi gerçekten şaka yapmıyorsa senin nispeten iyi bir özelliğin üzerinden tayyip'i sempatik gösterme çabası içinde olabilir.
bence sen normalde herkeste olan ama bireyselleşme, bencilleşme sebebiyle toplumun çoğunun unuttuğu şekilde hisseden birisin, vicdansız değilsin, insani bir tepki seninkisi.

  • kalimotxo  (15.07.14 10:38:51) 
iyi ki siyasi tartışmadan uzak dedim kalimotxo, tayyip umrumda değil. dikkatimi dağıtmak için şaka.

bi de pek normal bi duygu değil. hayatı acımasız (bana göre acımasız) tarafıyla kabul edebilmek gerekiyo. bi aslan ceylan yiyince ay canı yandı diye üzülüyom. hadi üzülsem neyse bi de etkileniyom :)

hayatımı etkileyen kötü tarafı ise, insanların bana karşı yaptıkları bişeyde empati yapıp aşırı kötü niyetle yaptığını düşünüyorum. çünkü benim öyle bişey yapabilmem için çok nefret etmem, anneme küfretmesi falan lazım. sonrasında da çok vicdan azabı duymam lazım.
  • seksen9  (15.07.14 12:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.