[]

Kanadalılar ve çantalarındaki bayraklar

nedir bunların olayı? neden bütün Kanadalılar'ın çantasında veya bavulunda ama küçük ama büyük bir Kanada bayrağı var?
Çıkışta mı dağıtıyorlar diye düşündük ama öyle olsa daha bir standart olurdu sanki.
Geçenlerde gördüğüm biri koca bayrağı dikmişti kamp çantasına.

Yurt dışında birbirlerini bulmak için mi yapıyorlar? Yoksa ülke reklamı gibi bir şey mi?

Veya "anadilim İngilizce ama ben aptal değilim, Kanadalı'yım!" gibi bir eziklik içerisindeler mi ABD'lilerden ayrılmak için.

Bir de daha çok merak ettiğim bir şey var Kanada'ya gitmiş veya orada yaşamış olanlara. Bunlar Kanada'dayken de böyle bayraklı çantalarla mı geziyorlar yoksa yalnızca yurtdışına çıkarken mi süslüyorlar çantaları?

 
dünya turu yapanlar arasında tanışılırken sorulan sorulardan biri "nerelisin?" olduğundan bunu belirtmek için. kanada bayrağının çok olmasının sebebi de amerikalıların birçok ülkede tepkiyle karşılanması ya da birçok soruya maruz kalmaları (savaş vs.) nedeniyle kanada bayrağı taşımayı tercih etmeleri.


  • parasut  (26.06.09 00:03:16 ~ 00:05:49) 
bunun sebebi şu olabilir; abd vatandaşı olmak demek dünyanın her yerinde abd'nin dış politikası nedeniyle tepki görüp durmaktır ama kanada vatandaşına karşı böyle bir önyargı pek yok ve de hep amerikalılarla kanadalılar karıştırılırlar, kanadalı olduğunu özellikle belirtme ihtiyacı olabilir.

eziklik meselesine gelince, abd'liler genellikle kanadalıları taklitçi ve ezik olarak göstemek isterler. filmlerde, dizilerde hatta south park'ta bile vardı bu siz eziksiniz muhabbeti.

ayrıca bayrak asma meselesine gelince, evet bayrak fetişizmi var kuzey amerika kıtasında ama inan abd'de, kanadaya oranla bu daha fazla, hele redneck'lerin yoğunlukla yaşadığı teksas/oklahoma gibi eyaletlerde.
  • roadrunner_merlin  (26.06.09 00:05:08) 
kanada'da yaşayan bir arkadaşımın dediğine göre o orada hiç bayraklı çantalı birini görmemiş. görse de dikkatini çekmezmiş. ona neymiş. demekki orada öyle gezmiyorlar


  • jeanne hebuterne  (26.06.09 00:06:36) 
kanada'da içinde öyle gezen yok. yurtdışı seyehatlerinde bavullarına koyanlar oluyor genelde.


  • ermanen  (26.06.09 00:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.