[]

Pert kaydı ve kasko üzerine

Merhaba,

Şimdi kaza yaptım. Arabanın önü direğe vurdu. Hava yastıkları falan açılmadı. Ama bazıları perte çıkar bazıları yaparlar dediler. full kaskosu var. acaba arabayı perte çıkarmak isteseler ve ücret ödemek isteseler ki aldığım değerin altını verecekler. benim onlara hayır tamir edilsin deme şansım oluyor mu? internette bazıları ekspertle anlaşıp pert ettiriyormuş bunu neden yapsınlar anlamadım bu konuda çok çok cahilim.

yetkili serviste araba şuan. 1 hafta 1o gün içinde bilgi vereceklermiş.. ayrıca pert kaydı çıkartılıp tamir edilmesini isteyebiliyor muyum. ayrıca çok büyük ihitmalle kusur karşıda olacak çünkü dönülmezden döndü ve bana yeşil yanarken. ona vurmamak için direğe kırdım.

 
pert arabanın fiyatının %40ı (sanırım) kadar bir hasar çıkarsa verilen rapor. Pert arabanın fiyatı satarken çok düşüyor. O sebeple kritik durumlarda perte çıksın isteyenler olur.

Benim yaptığım kazada pert kararı çıktı ucundan. Bende hava yastıklarının tamamı da açılmıştı. Sizinki çıkmaz gibi geldi ama motor hasar görmediyse.
  • sharon and hope  (14.07.14 18:35:17) 
anladım ama ben perte çıkmasın yapılsın deme hakkına sahip miyim merak ettiğim.


  • andy kaufman  (14.07.14 18:39:21) 
Pert olduktan sonra sen paranı alıyorsun araç da ihale ile satılıyor. Dilersen ihale taban fiyatından arabayı sen alıp yaptırıp binebilirsin. Öyle bir ayrıcalık tanıyorlar diye biliyorum. Acentene bunu bi sor istersen.


  • rmina  (14.07.14 18:47:37) 
Amcamın arabası pert olmuştu oradan biliyorum,2 yıllık arabaya sıfırı ederinde para vermişti kasko.


  • watanabe san  (14.07.14 19:00:30) 
geçmiş olsun daha yenilerde aldıydın arabayı sanki hatırlıyorum enteresandır çok unutkan olan ben nickini hiç unutmuyorum,

neyse tekrardan geçmiş olsun kaza boyutuna göre pert kararını eksper verir ya arabanın değerinden düşük bir para alırsın yada yüksek masraflı tamiri olan zor satacağın bir araban olmuş olur sonuçta her türlü zarardasın.

Ancak bu durumda senin paraya arabaya ne kadar ihtiyaç duyduğun önemli parayı alıyim biraz daha düşük modellisi olsun ama kazasız olsun diyebilirsin yada cebimden para çıkmasın tamir olsun binerim dersin araba seni nerede bırakır piyango oynarsın.

Bence kazanın boyutlarını söyle sen servis ne kadar masraf çıkardı? Aracın modeli markası nedir (peugeot diye hatırıyorum ben)? Pert olursa kasko ne kadar ödeyecek? Ha bide aracı ne kadara almıştın?

Bu soruların cevaplarına göre karar ver. Olmadı özelden yaz bende kend fikrimi söylerim.
  • basond  (14.07.14 19:02:07) 
@basond kaza bugün olduğu için henüz bir bilgimiz yok. olunca bilgi veririm sana :) bir hafta on günü bulur dediler. bakalım bekliyoruz. peugeot 206 araç..


  • andy kaufman  (14.07.14 19:11:42) 
Genelde sigorta aracın değerine yakın bir miktar öder pert olunca, üstelik bu miktarı beğenmezseniz itiraz edip aracın değerine yükselttirme imkanınız mevcut. Kazalı arabayı yaptırıp binip sonra satmaya çalışmaktansa parasını alıp yenisini almak daha mantıklı bence.


  • creepy  (15.07.14 15:51:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.