[]

Yaşlı kişide gaipten ses duyma nedendir ? yüksek tansiyondan dolayı mıdır ?

Babaannem bizimle yaşıyor. 83 yaşında. dünden beri ara ara sesler duyuyor (horoz ötmesi,evin içinde çocuk koşturması,türkü söyleyen birileri felan). gece iyice kötüleşince acile götürdük tomografi çekildi hiç bişey bulunamadı sadece tansiyon yüksek demişler.(kaç olduğunu hiç bilmiyorum) Doktor da ya beyinde bir sıkıntı var yada psikolojik dedi. şimdi kardeşim mesaj attı gene saçmalamaya başlamış.
bu kadın bu yaşına kadar ne kalp ne tansiyon ilacı kullandı. şimdi niye birden tansiyon yüksek seyretmeye başlar ki?
neden olabilir acaba bi fikriniz var mı?


 
ateşi de var mı? yüksek ateş halüsinasyon etkisi yapabiliyor diye biliyorum. siz yine yakınında olun derim, geçmiş olsun...


  • neseranni  (14.07.14 17:07:03) 
Seni endişelendirmek istemem ama alzheimer olabilir...


  • anonymice  (14.07.14 17:22:44) 
"83 yaşında"

küçüklüğümden beri yaşlı insanlarla çevrili büyüdüm. en sağlamı da en hastalıklarla boğuşanı da sonlara doğru farklı bir boyutla bağlantıya geçiyor.

kendinizi hazırlayın bence.


not: acımasız değilim.
  • warrior princess  (14.07.14 17:27:17) 
Geçmiş olsun öncelikle,bizim evde de dedem kalıyor 86 yaşında. Geceleri şarkı söylüyor,evin içinde insanlar var diyor,kendi kendine onlarla konuşuyor falan. Doktora götürdüğümüzde pek bir şey söylemedi, yaşlılıktan kaynaklanıyor vs. dedi,geceleri rahat uyuyabilsin diye uyku hapı,sakinleştirici falan verdi.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (14.07.14 17:28:59) 
uzun zamandır tansiyon hastası mı? belki de öyledir ama siz dün fark etmişsinizdir, doktor bu konuda bir şey söyledi mi?

tansiyona bağlı hastalıklar yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan şeyler. bu zamana kadar çıkmayıp birden çıkmışsa da, uzun zamandır hastaysa da, kan basıncı beyin damarlarına zarar vermiş olabilir, tomografide görülemeyebilir -pek çok nedeni var, tomografiden kaynaklanan bir durum olabilir, belki insan hatası olarak doktor görememiş olabilir -böyle dedim diye gidip de doktora atar yapmayın, o da insan, hata yapabilir, tekrar başka bir yerde tomografi çektirebilirsiniz mesela-.
  • pasp  (14.07.14 17:41:52) 
Demansın ilerleyen safhaları olabilir.


  • lal u ask  (14.07.14 20:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.