[]

Trafik Kazası ve Sonrası

Merhaba bikaç saat önce bir kaza yaptım.

Motorlu bir pide dağıtıcısı dönülmez yerden ve bana yeşil yanarken önüme çıktı vurmamak için kırdım direksiyonu direğe vurdum. kasko ve trafik sigortası var. çocuk tutanakta hatalı olduğunu ve ters yönden girdiğini bana yeşil yandığını belirtti hatayı kabul etti. tabii ki benim amacım kaskom delinmesin ve karşı tarafın sigortası ödesin. yetkili servise çektirdim aracı belgeleri verdim.


şimdi sizce kaskonun delinmeme ihtimali nedir bu durumda. bir de bir direk devirdim sanırım belediyeye ödeme yapmak lazım. ama trafik sigortam karşılamaz mı ya da karşı taraf karşılamaz mı nasıl hallederim.

 
Eğer kazada kamu malı zarar görmüşse kendi aranızda tutanak düzenleyemezsiniz. Buna dikkat edin sonra başınız ağrır. Eğer 8/8 oranında karşı taraf kusurlu ise zaren kaskonuz delinmez. Normal sigortadan dahi karşılanır. Eğer bu sigortanın teminatı yetmzese kaskodan karşılanır. Kasko size ödediği fazla miktarı karşı taraftan talep eder. Dolayısıyla size etkisi olmaması lazım. Servis tekiler siI yönlendirir bu konuda.


  • ground  (14.07.14 16:39:38) 
peki karşı tarafın hatayı kabul etmesi yeterli mi çünkü mobese falan yoktu o yerde..


  • andy kaufman  (14.07.14 16:45:41) 
ground yazmis ama ben de yazayim tekrar kamu malina zarar geldiyse polis cagrilip ona tutanak tutturulmasi gerekiyor.. resmi plakali araclar vs de dahil bunlara.. elinizdeki tutanagin gecerliligi nedir bilmiyorum o yuzden..


  • buzzlightyear  (14.07.14 16:49:56) 
tutanak kaza tutanağı ya.. o direğin hasarıyla ilgili bir tutanak tutmadık biz. ancak zaten sonra hemen belediye elemanları geldi tamir ediyordu . ama bişey tuttular mı bilmiyorum. bi imza falan olmadı. ayrıca polis geldi. yaralı var mı diye sordu yok dedik gitti. arabadan inmedi bile.


  • andy kaufman  (14.07.14 16:55:35 ~ 16:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.