[]

su içince rahatsız olmak

pescador'la yaşam savaşi adlı programımızın 25. bölümüne hoşgeldiniz.

su içtikten sonra mideme öküz oturmuş gibi hissediyorum ve hafif bir bulantı oluyor 10-15 dakika süren. hani herkes su içer tamam da, ben uzunca bir süre susuz yaşadığım için ekstra seviyorum bu keratayı. sık sık içmeye gayret ederim. ama içemiyorum. birkaç yudumdan sonra boğazımdan geçerken bile zorlandığımı hissediyorum. çok susamış olsam dahi, bir bardaktan fazlasını içemiyorum.

"musluk suyunda bi halt vardır" deyip iki üç farklı markanın suyunu denedim ama sonuç aynı. az önce dışarıdan geldim mesela, iki dakika daha yürümüş olsam nefessizlikten boğulup gebericem bu sıcakta, o gazla hayvan gibi yüklendim çok içtim, kustum hepsini.

belalı beden suya karşı bağışıklık mı geliştirdi ne yaptı ya? mideye mi baktırayım nereye götüreyim şimdi ben kendimi? yarın ortopedi, perşembe günü diş randevum var. güzel hatrınız için çarşamba günü gideyim, nereye gideyim peki?

ek bilgi: su dışında herhangi bir yiyecek veya içeceğe karşı böyle bir tavrı yok vücudun. her şeyi gayet hayvan gibi yiyip içebiliyorum. ama su çok rahatsız ediyor.

 
su anoreksiyası gibi bişi var hocam. uzun süre içmeyince vücut almıyo. ben de uzun süre çektim resmen kuscak gibi oluyodum su içince. sonra doktora gitmişken bunu sordum cevaben bunu dedi. zorlayıp içeceksin bir süre sonra normale dönüyorsun.


  • shiranai  (14.07.14 14:54:32) 
su dışında hiçbir içeceğe tepki yoksa bence tadıyla ilgili bir sıkıntı var. az limon sıkıp içmeyi, çay içmeyi,ayran yapıp içmeyi vs deneyin bence.

doktora gidecekseniz de gastrolog'a gideceksiniz.
  • dahili meddah  (14.07.14 14:57:20) 
pipet sokacaksin böyle firt firt arada cekeceksin. öyle su bulmus danalar gibi köklersen mideni bulandirir tabi. zamanla alisacaksin günde 2nin altina düsmezsen. bende bir ara bir sene icinde günde max 1 litre ile yasadim, 1 sene abarti belki ama en az 8 ayim böyleydi. en son baktim böbrekler idrar rengi falan is yas, basladim zorlamaya kendimi ama öyle hizla icince kaldirmiyor nedense. dedigimi yap sonra baslarsin benim gibi damacanalar dikmeye.

bir de su soguk gibi olacak, sicak oldukca tadi belli ediyor kendini, azar azar sik olacak, yaninda sise gezdiricen, bence arkadasin tatla degil miktarla sikintisi var. o yüzden azar azar cok sik.
  • wiillii  (14.07.14 15:11:20) 
evet o çok önemli, eklemeyi unutmuşum... özel mesaj yoluyla da "tatlandır" şeklinde öneriler geldi ancak benim tatla ilgili hiçbir sıkıntım yok. içerken iğrenme, tiksinme durumu söz konusu değil. suyun kendisiyle problemim yok. ama içerken zorlanıyorum işte. yani ihtiyacım yokmuş, hiç lazım olmayan bir şeyi almaya çalışıyormuşum gibi. su içerken gtüme elektrik direği sokmaya çalışıyormuş gibi hissediyorum, zor geliyor. (denemedim)

velhasıl benim derdim sadece içebilmek. yoksa tadıymış kokusuymuş çok şeyapmam.
  • pescador  (14.07.14 15:14:56 ~ 15:15:38) 
diğer sıvıları alamasaydın yutkunmayla ilgili problemin olduğunu düşünecektim.
evvel zamandan beri mi böyle yoksa son zamanlarda mı? idrara çıkma sıklığında nasıl?

böyle bir sorun hiç duymadım. ben olsam ostopediste gitmişken sorardim onu da doktor sonuçta.
  • irsh92  (14.07.14 16:41:51) 
idrara çıkma sıklığı çok değişken işin açığı. bazı günler çok, bazı günler az çıkıyorum. 1-2 aydır böyle diyebilirim, yani meşrubatı bırakıp su içmeye başladığım zamandan beri. öncesinde, 2 yıl kadar neredeyse hiç su içmedim. 3-4 günde bir bardak içiyordum. su ihtiyacımı hep işte koladan gazozdan pislikten karşıladım.


  • pescador  (14.07.14 16:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.