[]

istifa edememek

Özel bir şirkette 8 aydır çalışıyorum, bir insan işinden ne kadar nefret edebilirse o kadar nefret ediyorum. Ancak istifa edememe gibi bir çekingenliğim var, her şeye var gerçi. Dipteyim, sondayım, daha da dipteyim beş kere dipteyim.

Mesela yarın işe gelmesem kimseye haber vermeden, telefonlara çıkmadan, hattımı falan değiştirsem, ne kadar kaçabilirsem kaçsam ne olur?

En kötü ne olur yani?

 
Şirket maaşını keser, seni işten çıkarır. Tazminatın / izinlerin hesaplanır, belki bir miktar borçlu çıkarsın şirkete.


  • cakabo  (14.07.14 13:13:24) 
bu kadar kötüysen izne çık. bir hafta kendini toparla. cesaret gelsin


  • dafuq  (14.07.14 13:14:59) 
Bunlarla uğraşacağına bir kere istifa et, kurtul.


  • arnold schwarzeneger  (14.07.14 13:15:02) 
insan gibi istifa etmeyi denesen?


  • chemical dependency  (14.07.14 13:15:06) 
iş sözleşmeleri;

...

b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,...

Feshedilmiş sayılır.
Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.

Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.
  • nereye bu gidis  (14.07.14 13:15:50) 
şirket sana başka masraflar yapmışsa, eğitim vs. onları alır, ihbar tazminatı ister. çok fazla bir şey yapamazlar.

mail atsan? ben artık gelmiyorum desen yeter aslında.
  • [silinmiş]  (14.07.14 13:16:40) 
İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı
Madde 24 - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.
b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.
II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.
b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.
c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.
8432
d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.
e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,
f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.
III. Zorlayıcı sebepler:
İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.
  • nereye bu gidis  (14.07.14 13:17:30) 
@nereye bu gidis;
yani işi bırakmak istediğimi söylesem bir ay kalmak zorunda mıyım? bu derhal fesih haklarındaki maddelerin hiçbirini yaşamadım. Benim sorunum tamamen, delirdim psikolojim hiç iyi değil, tükendim.

  • Kıllanıcı adı:  (14.07.14 13:17:43 ~ 13:19:58) 
bir ay kalmak istemezseniz bir aylık maaşınızı şirkete tazminat olarak ödemeniz de yeterli olur.

psikolojinizin tükenmesi "İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa" şartına giriyor da olabilir. bunun için bi doktorla ve avukatla görüşmenizde fayda var.
  • nereye bu gidis  (14.07.14 13:24:18) 
İhbar tazminatını ödersen 1 ay kalmak zorunda değilsin.
Aksi takdirde seni bir ay daha çalıştırmak veya artık gelme demek firmanın inisiyatifinde.

  • cakabo  (14.07.14 13:26:07) 
yaz istifa dilekçeni i.k'ya bırak, sebep olarak da ailevi sebepler dersin kimse ses çıkartamaz. istifa iş hayatının en eğlenceli anı çalışmak istemiyorsan bas git karın ağrısı yaptığına değmez.


  • Golgi  (14.07.14 13:26:08) 
ben böyle durumlarda olaya tecrübe kazanmak olarak bakıyorum,
zaten senin istediğin veya istemediğin bir şekilde işten çıkacaksın diye anlıyorum, kendini bu kadar edilgen bir durumda bırakacağına topla cesaretini git konuş, tahmin edemeyeceğin kadar güzel hissedeceksin bence, net bir şekilde (tabii ki öküz gibi davranmadan) şu şu sebeplerden dolayı işimden ayrılmak istiyorum ve bundan sonraki süreçle ilgili beni bilgilendirebilir misiniz diye sor, belki sana başka bir şey önerecekler veya tamam x bey diyecekler,
bir de böyle şeyleri çok büyütmemek lazım, benim 2.5 senelik iş hayatımda gördüğüm bir şey varsa karşındaki insanın zerre umrunda olmayacak zaten, rahat ol, zamanını boşuna harcama, işi bırakıp sabah akşam film izlesen 1000 kat daha iyidir (tabii ekonomik bağımlılığınızı bilmiyorum)...

bir de ihbar sürenizde gitmek istemiyorum diye cebinizden boşuna para vermeyin, istifa etmiş adamla artık tüm bağlar kopmuştur (hele sadece 8 aylık tecrübe varken) kimse ona iş yaptıramayacağını bilir, git internette takıl para da cepte kalsın bence
  • bcdhms  (14.07.14 13:29:45 ~ 13:32:35) 
Şimdi hemen otur, istifa dilekçeni yaz. Hiç düşünme bile acaba diye, sen kararını vermişsin zaten. Sonra da iş yerinden çık git.


  • elikası  (14.07.14 13:29:48) 
yeni işi ayarlamadan sakın çıkma çok pişman olursun. insanlar neler yaşıyor az dişini sık yenisini bul öyle bas istifayı.


  • shiranai  (14.07.14 13:31:24) 
@shiranai;

maddi bağlılığım tabii ki var, parasız kiramı bile ödeyemem. ancak şu var yeni bir iş falan istemiyorum, aslında doktoruma görünüp bir kliniğe yatmak benim için şu an maldivlerde herşey dahil tatil gibi.

telefonsuz, internetsiz, İNSANSIZ, sadece kendim, tedaviye ihtiyacım var.
  • Kıllanıcı adı:  (14.07.14 13:36:39) 
sen benim istifa edişimi görseydin gülmekten ölürdün. Müdüre bana oradan beyaz bir kağıt ve kalem verin,istifa ediyorum dedim. Sizinle çalışmak istemiyorum, profesyonel değilsiniz dedim. Haber vermezsen borçlu morçlu çıkarırlar belki. Yarın git hatta bugün istifa et, çekinecek ne var?


  • rock n roll  (14.07.14 13:43:51) 
@rock n roll;
şu an klimanın soğukluğundan kolum beynim dondu ama patronun odasından gidip klima kumandasını isteyemiyorum. Kapıyı da açamıyorum karşılaşmak istemiyorum. Böyle bir hastalık içerisindeyim, ki istifa benim için muazzam zor.

  • Kıllanıcı adı:  (14.07.14 13:47:34) 
8 aylık çalışma nedir yahu! yarın izin al, git gönlünce gez eğlen. kafanı bir dağıt, ertesi gün de bas istifayı olsun bitsin.
yapma canım kardeşim. bunlar ufak işler, canını sıkma o kadar.
(Tabi bu dediklerimi hiç bir şekilde orada çalışmayı istememene bağlayarak söylüyorum)
Bas ulan git!
  • gece lampulu  (14.07.14 13:49:49) 
yarına psikiyatrdan randevu aldım ama yarın doktora gidicem ben diye nasıl söylüycem şimdi, her saniye boka batıyorum. her saniye


  • Kıllanıcı adı:  (14.07.14 13:52:26) 
Mail ile hallet sen işlerini.


  • arnold schwarzeneger  (14.07.14 13:54:20) 
ver telefonu biz söyleyelim


  • shiranai  (14.07.14 13:55:52) 
niye bu kadar cesaretsizsin, bak özgüvensizliğin yüzünden hasta olmuşsun. müdür de insan sonuçta, rahat ol biraz. en kötü ne olabilir? kumandayı bile alamıyorsun,git çal kapıyı, klima kumandası lazım üşüyorum dersin. sana niye üşüdün mü diyecek adam? benim, toplantıda müdürü yerin dibine sokmuşluğum var. rahat bir tip ol biraz. o iş yeri seni mutsuz ediyorsa, ailevi sebeplerim var, çalışamıyorum burada artık de, bu kadar basit. neredeyse ben gelip konuşacağım müdürünle.


  • rock n roll  (14.07.14 14:03:04) 
Şöyle düşünebilirsin, müdürün odasına gidip konuşmak yapacağın en son kötü ve zorlayıcı şey olacak. Bekledikçe sıkıntına sıkıntı katacaksın. Ama eğer gidip konuşursan, bundan sonra yapacağın tek şey özgürlüğüne kavuşmak için geri sayım yapmak. Ağzından derin derin nefesler alıp vererek, stresin gazını azıcık alabilirsin.

Gerçi insan istemiyormuşsun ama İstanbul'da isen ve konu hakkında strateji, plan, vb kurmak istersen gelebilirim.
  • aychovsky  (14.07.14 14:11:22 ~ 14:12:21) 
yarınki randevunuz için şimdiden izin almayın, akşam çıkarken son anda mail atıp çıkın. psikiyatri randevusu olduğu için istisnasız hiçbir yönetici "niye önceden haber vermedin" demez. "haaa, demek ki ciddi, psikiyatrik bi sorunu varmış, fazla üstüne gitmeyeyim" diye düşünür. dönerseniz eğer, dönünce de mail atıp "ben geldim, yerimdeyim" dersiniz. inanın ki bu olay hiç yaşanmamaış gibi olur patronunuzla aranızda.


  • nereye bu gidis  (14.07.14 14:11:51) 
Bir de yöneticin amirin olduğu için de psikolojik bir baskı hissediyor olabilirsin. Seninle daha eş olan bir IKcı ile işini halletmen daha kolay olacaktır.


  • arnold schwarzeneger  (14.07.14 14:14:44) 
@aychovsky;

izmirdeyim teşekkür ederim yine de


@nereye bu gidis;

çok küçük bir şirket, 25 kişiyiz, patronla odam karşı karşıya, her dakika karşılaşıyoruz, yani ben geldim yerimdeyim demek falan çok tuhaf.
  • Kıllanıcı adı:  (14.07.14 14:15:15) 
ben ciddiydim telefonu ver derken tik atmamışın ama :/ yarın rapor al ben de telefon açıyım sabah "ben kardeşiyim rahatsız şu an uyuyor gelemicek 2 gün" diye.


  • shiranai  (14.07.14 14:19:05) 
tuhaf olmaz kuran çarpsın. "psikiyatriden geliyorum ulan!!!" edasıyla, hiçbir şey olmamış, yemekten geliyormuşsunuz gibi girin içeri; bırakın patronun, "ne ayaksın, nerdesin" bakışı atmasını -sizi temin ederim- sizden gözünü kaçırdığını göreceksiniz.


  • nereye bu gidis  (14.07.14 14:19:54 ~ 14:20:50) 
sana ne olacağını anlatıyım, gidiyorsun müdürün odasına. müsaitseniz birşey konuşmak istiyorum diceksin. otur diyecek. bazı sebeplerden dolayı işi bırakmak zorundayım diceksin. biraz sorgular. neden diye. ailevi sebepler var. bunu dediğin zaman diretemez zaten. şöyle düşün, bu kadar işsiz insan varken, kimse kimsenin peşinden koşmaz zaten. işinde çok iyisindir, o işi senden daha iyi yapacak birini zor bulacaklardır. o zaman da onlar stres olur zaten. iki türlü de stres yapacağın bir durum yok. ben kavga dövüş ayrıldım. iki tane müdürün karşısında istifa ettim, senin kadar stres olmadım.


  • rock n roll  (14.07.14 14:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.