[]

win ve won kullanımı

merhaba duyurunun ingiliz asilzadeleri,

dün gecenin bir vakti telefonuma gelen bildirim sonucunda kafamıza takıldı bu win/won durumu.

bildirim şöyleydi: "pogba win hyundai young bilmemne award"

neden win? neden won değil? adam kazanmış olmuş bitmiş işte?

ya da street fighter tarzı oyunlarda da "you win" yazar ya, neden won değil?

teşekkür eder, esenlikler dilerim.

 
  • ufukcel  (14.07.14 12:12:03) 
pogba "wins" sanırım o.
ingilizcede geniş zaman hikaye etmek için de kullanılıyor.
ingilizcedeki zamanların birebir türkçedeki zamanlarla örtüştüğünü düşünmeyin.
www.grammar-quizzes.com
  • yalnux  (14.07.14 12:53:14 ~ 12:58:20) 
Hacı street fighter'da "you win" yazıyor ama "you won" yazan oyun da var, "o degil dee wins" yazan oyun da. Oyunlara fazla takılma sen. Sonuçta o dönemdeki oyunların hepsini Japonlar yapıyordu.


  • zombi  (14.07.14 14:09:53) 
ingilizcede bazı kelimeler var feel, like believe gibi gramer kurallarınca bunlar fiilin 2. haliyle kullanılmıyor win de böyle bir kelime olsa gerek. bana bu tarz şeyler çok ayrıntı gibi geliyor yani ikisi de olur bence.


  • irsh92  (14.07.14 16:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.