[]

Bisiklet almayı düşünüyorum

Beyler soru başlıktadır.. Uzun zamandır kullanmıyorum fakat sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Şehir içi kullanımda kısa mesafe (işe gidip gelirken) kullanabileceğim ne önerirsiniz acaba? Bütçe 250-600tl.. Dağ bisikleti almayı düşünüyorum çift amortisörlü, herhangi bir handikapı olur mu? Bir de jant farklılıkları görüyorum 20-24-26... gibi onun mevzusu nedir ne avantajı yada dezavantajı var ?

edit:Şunlar arasında kaldım ne diyorsunuz ?
www.n11.com

www.hepsiburada.com

 
DAğ bisikleti benim bildiğim ağırdır, yani eğer düz yolda kullanacaksan pek tavsiye edilmiyor, fazla yorar diye biliyorum.
www.kliksa.com

Bunu aveanın verdiği %10 indirim çeki uyguna alabilirsiniz sanırım.
  • atom karincanin torunu  (14.07.14 00:25:40) 
şehirde kullanacaksan kesinlikle çift amortisörlü alma

amortisörlü alacaksan da mutlaka kitlenebilir amortisörlü al; biraz daha rahat edersin

nerede kullanacağın çok önemli, çok fazla engebesi dağlığı taşlığı olmasın dersen direkt şehir bisikleti derim zaten de; tekerlerin genişliğine de dikkat

dağ bisikleti tekeri, amortisör, ağır bisiklet olayları direkt pedal çevirirken harcadığın enerjinin önemli bir kısmının boşa gitmesine yol açar; değmez yani.
  • zaugnakhaldun  (14.07.14 00:43:07) 
asfaltta kullanacaksan dag bisikleti alma.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (14.07.14 00:46:11) 
AmortisörSÜZ olsun. Hatta dağ bisikleti değil şehir bisikleti al. Bende ikisinden de var. Şehir bisikletine neden şehir bisikleti dedikleri kullanırken çok belli oluyor.


  • harzem  (14.07.14 00:50:36) 
köyde kullanacaksan dağ bisikleti, şehirde kullanacaksan şehir bisikleti.


  • zam sampiyonu domates  (14.07.14 00:50:49) 
işe gidip gelirken kullancaksan dağ bisikleti yerine katlanabilir vitesli bisiklet al: mcdn01.gittigidiyor.net

taşıması çok kolay, sabah işe bisikletle gidersin, hava kötüyse katlayıp eve otobüsle dönersin.
  • perkele  (14.07.14 01:14:57) 
erişkinsen kesinlikle 28 jant al. tabiki dağ bisikleti alma hatta hibrid bir yol bisikleti al. ve lütfen seleni düzgün ayarla. iki büklüm bisiklet sürenleri gördükçe çıldırıyorum.


  • oharro  (14.07.14 01:26:44) 
herkes onu alma bunu al demiş, ama temel soruları atlamışlar. Parça parça cevaplar gelmiş bir de, onları da toparlamış olalım.

1. Boyun kaç cm? Erkeksen testislerinin bitiminin yerden yüksekliği ne kadar?

Alacağın bisikletin kadro boyunu/ teker çapını buna göre seçeceksin. Dağ bisikletleri genellikle 26" jant'a sahip olurlar, 27,5 ve 28 jant olanları da var. Bunun yanısıra kadro boyu diye bir değer daha var, bu da yetişkinler için olan dağ bisikletlerinde 15"'ten başlar, 24"'e kadar gider. Cm cinsinden karşılığını da yazabilirler, inch>cm dönüşümü yaparsan anlayabilirsin.
Bir çok kadro boyu karşılaştırması var, ama 26" lastikli 18" kadrolu bir bisikleti optimum kullanabilmek için 1.72 boy yeterli. Daha uzunsan daha büyük çapta bir lastik ve kadro seçmen doğru olur.


2. Bisikleti kullanacağın bölge düzlük mü, yollar düzgün mü?

Bolca asfalt, düz zeminde kullanacaksan bir şehir bisikleti almanı önermek doğru olacaktır. Yollarda engebe varsa, bolca kaldırımdan gitmek zorunda kalacaksan tercihen ön maşası amortisörlü bir bisiklet alman doğru olacaktır. Kilitli maşa alırsan, düz yolda kilitleyip rahatlıkla yol alabilir, engebeli yerlerde ise kilidi açarak amortisörün nimetlerinden faydalanabilirsin.

3. dağ tepe bayır aşşağı yardırmayacaksan çift amortisör pişmanlıktır. Linklediğin iki bisiklet de hi-ten denen çelik kadro kullanıyor, 17 kg'dan aşağı değiller. Onların yerine Aluminyum kadrolu giriş seviyesi bir bisiklet seçersen daha rahat edersin.

Sorun olursa pm atabilirsin, gördükçe cevaplamaya çalışırım. Daha yeni bisikletimi değiştirdim, bolca bisiklet inceleme fırsatım oldu.
  • stimpak  (14.07.14 02:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.