[]

Mutlak Dürüstlük

Gönül ilişkileri olsun, arkadaşlık ilişkileri olsun, ailevi ilişkiler olsun herhangi bir insan ilişkisinde mutlak dürüstlük işe yarar mı, böyle bir şey denediniz mi? Şunu kastediyorum: arkadaş sizden iyi bir not aldığında samimiyete güvenerek benden iyi aldığın için sevinmenin yanında üzüldüm de aslında demek, anneye yemek güzel olmamış, odamı da hiç iyi süpürememişsin demek, aldığınız bir şeyi vermek isteyip istemeyeceğinizi (kibarlık için) soran birine aslında istemediğinizi ama yine de vereceğinizi söylemek gibi. Herhangi bir çekince duymadan yanında dilediğimiz şekilde konuşacak birisi olması bir hayal mi sadece?

Alakalı:
eksisozluk.com
eksisozluk.com

 
o kadar dürüst olamam, üzüleceklerini bile bile. Hatta üzülecekleri bişeyse sırf buna sebep olmamak için tam tersini
abartılı bir şekilde söyleyebiliyorum.

  • rock n roll  (13.07.14 17:37:55) 
hayal.


  • jimmy  (13.07.14 17:41:04) 
konuyla alakalı bir film için invention of lying

sizin bahsettiğiniz kadar açıksözlü olmak zor. yapılabilir ama etrafında insan kalmayabilir. bu da artık doğrusunu bile söyleyecek insan bulamamak anlamına gelir ve işler durur. politically correct dediğimiz bir durum var. bazen işlerin yürümesi için politik doğruluk içeren sözler dobra olmaktan daha işe yarar oluyor.

gönüş işlerinde ben doğruluktan yanayım yalnız. yalan dolanla ilişki yürümez. er geç ortaya çıkar sonra daha beter olur herşey. üzücü de olsa doğrusunu söylemekte fayda var.
  • maxhoper  (13.07.14 17:42:27 ~ 17:43:24) 
Başka birinden bağımsız olarak kendiniz direk böyle bir insan olabilirsiniz olmak istiyorsanız. Yani mutlak dürüstlük dediğiniz şey yalnızca sizi bağlar, başka birinin varlığına ihtiyaç duymaz. Sal gitsin.


  • felina  (13.07.14 17:46:40) 
tam da bahsettigin gibi biriyim ama insanlar kaldıramıyo malesef..

annem alınmaz da dışardaki insanlar(özellikle de yeni tanıştıklarım) şaşırıyolar tepkilerime. lan öyle düşünüyorum ki öyle söylüyorum. tamam her düşündüğümü söylemem ama söylediğim şey illa ki düşündüğüm bişeydir. direk ortalığa söylemesem de bana gelip bişey sorarsan cevabıma da alınmayacaksın. nedir yani bu ego? kendini beğenmişlik?

zaten en uygun şekilde söylemeye çalışıyorum, ne bileyim 'yemek nasıl olmuş'a daha az pişmiş severim diyorum, hani daha az pişirmeliydin dememişim, ben öyle severim diyorum.

bu yüzden itici olduğumu söyleyenler oldu, o zaman sormayın kardeşim. cevabını kaldıramayacaksanız fikrimi sormayın. sanki bana beğendirecek kendini.. insanların düğünde takılan altınlar gibi karşılığını bekleyerek yavşamasına uyuz oluyorum.

ayrıca kimse benden yüksek aldı diye üzülmem, ama kaldığım sınavdan geçen olursa baya geyiğini yaparım.
  • seksen9  (13.07.14 18:10:06 ~ 18:12:52) 
Istemedigin veye hoslanmadin seyi soylemek hayal degil ama uslubun onemli. Once öv yani yemek harima goruyor anne amatuzu eksik yada herneyse. Once iyiyi soyle sonra kotuyu. Kibar ol hayal degil gercek


  • yaramazkediyim  (13.07.14 18:15:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.