[]

Üniversite tercihi hakkında yardım / Yeditepe hakkında bilgisi olan

Dershanede rehberlik hocası bulunmadığından(valla kime desek inanmıyor. aylardır hoca yok mk) ve bu işlerden anlayan bir eş dost olmadığından buraya danışmak istedim.


Kardeşimin ts2 sıralaması 3750 lerde.

Tarih bölümü yazmak istiyor,
odtü tarih geçen yıl 3590 ile kapatmış.
Yeditepe tarih ise 4550 ile kapatmış.

Diğer yandan Yeditepe Halka İlişkilere de tutuyor. onu da bir tercih olarak düşünüyor.

Neden diğer özel üniler değil de yeditepe diye soracak olanlar için söylemek gerekirse, tek sebebi burs imkanları.

Bilgi ve Bahçeşehir Halkla İlişkiler de tutuyor ama o okullar sadece eğitim bursu veriyor.

Yeditepe ise barınma ve yemek bursu da veriyor. hazırlıkta da bir sene kalma hakkı vermişler.


şimdi durum böyle iken, fikir verecek olanlar varsa çok makbule geçer.

 
odtü zaten ilk tercih olmalı, ona hiç girmiyorum. eğer sizi zorlamayacaksa iletişim fakültesi söz konusu olduğunda bilgi üniversitesi'ni tercih etmenizi tavsiye ederim. bu konuda yeditepe'den çok daha iddialı.

edit: şimdi aklıma geldi, 2011'de üniversite tercihi yaparken bilgi üniversitesi bana 7 yıl burs olanaklarından faydalanabileceğimi söylemişti. yani 1 yıl hazırlık + 4 yıl bölümün dışında 2 yıl okulu uzatabileceğimi ifade etmişlerdi. şu an durum nedir bilemiyorum tabii.
  • aritmetik iyi kuslar pekiyi  (13.07.14 17:14:21 ~ 17:17:39) 
yeditepe'yi tam burslu olarak kazanıyor ama dersleri kötü olursa bursu kesiyorlar bildiğim kadarıyla. o yüzden özel üni. ler biraz tehlikeli çalışkanlık yönünden. odtüye giderse hem şekli olur hem de dört yıl boyunca çalışmak zorunda olmaz.


  • hohoya  (13.07.14 17:19:03 ~ 17:19:35) 
bence tam burslu halka ilişkiler yeditepe'yi ilk tercih yapsın. sonra odtü tarih yazsın. burs imkanları iyiymiş. kendini geliştirebilir yaşam derdine düşeceğine.


  • sen git ben geliyorum  (13.07.14 17:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.