[]

isim patenti almak nasıl olur?

İleride kurulacak bir şirket için isim ya da marka patenti nasıl alınır? Kaç para verilir?
Araştırdım ben ama anlamadım pek..



 
Adın markası olur.

www.tpe.gov.tr
  • alperz  (13.07.14 12:44:44) 
ayrıca;
aldığınız patent bütün dünyada mı geçerli olur?

  • john caseyden halsizce  (13.07.14 12:47:13) 
Patent değil yahu marka.

Aldığın ülkede geçerli olur.
  • alperz  (13.07.14 12:54:30) 
ismi marka olarak tescil edebilrsin, patent yeni bir icat için yapılır. Marka ismini Türkiye için alabilirsin, başvuru ücreti 300TL civarı, farklı ülkeler için fiyat alman gerek her ülkenin değişiyor. Sadece yaptığın ülkede geçerli olur, Türkiyede sanırım 42 tane farklı kategori var. Oluşturacağın ismi hizmet verdiğin sektörde marka tescili yapabilirsin. Şurdan da bilgi alabilirsin, www.isimtescil.net


  • exbono  (13.07.14 15:59:15) 
Patent buluşlara verilir. Markayı ise kullanacağınız ürün ya da hizmete göre alacaksınız. Aynı marka farklı ve bağlantısız ürün ve hizmetlerde kullanılabilir. Tescil için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuracaksınız. Marka dairesi işleme alacak başvurunuzu.

M101 Marka Tescil Başvuru Formu şurada: www.tpe.gov.tr

Onu bilgisayarda doldurun, elle doldurulan başvurular çok nadiren kabul ediliyor.

Markanızı koyacaksınız formdaki ilgili kısma. Markadaki yazıyı da ilgili kısma yazacaksınız.

Hangi ürün ve hizmetlerde kullanacağınıza göre sınıf ve alt sınıf belirteceksiniz. Başvuru ücretini yatırıp, dekont bilgilerini ve dekont fotokopisini başvurunuza ekleyeceksiniz. Her sınıf için 160 TL başvuru ücreti alınıyor.

Sınıflar şurada: www.tpe.gov.tr

"Nice Sınıflarında Ara" özelliğini kullanırsanız çok pratik olur. Sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atın ancak hemen cevap veremeyebilirim.
  • m e l t e m  (14.09.14 14:30:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.