[]

Alkolik Mi Oldum Ben?

merhaba,

yaklaşık 9 aydır almanya'dayım ve içki ucuz olunca gözüne gözüne vurdum burada. ama ramazan geldiğinden beri ara verdim. (konumuz 11 ay içki içip, ramazanda içmeyen adam değil. baştan uyarayım)

ara verdim, fakat canım acayip alkol çekiyor. hani diğer senelerde de aynıydım. şimdiye kadar ramazanda hiç içmişliğim yok ama hiçbir ramazanda bırak canımın içki çekmesini aklıma bile gelmezdi.

gerçi zaten burada ramazan'ın havası da yok. hatta oruç bile tuttum, tutuyorum ama türkiye'deki ramazanların tadı olmadığı için mi böyle hissediyorum acaba?

baya da yalnız sayılırım. bir kaç arkadaş var burada. onlarla da çok sık görüşmüyorum. sabah çıkıyorum evden, akşam geliyorum. acaba bu yüzden psikolojik bir açlık mı bendeki alkole karşı, yoksa alkolik mi olmuşum farketmeden?

 
alkolik olmada kriter tek içmeye başlamaktır bence. tek başına içiyorsan yola girmişsin demektir.


  • aşksız prens  (13.07.14 01:07:42) 
%60-70 tek içerim. ama beraber içmeyi de severim.


  • lamneth  (13.07.14 01:09:17) 
alkolizm bu değil.


  • baldur  (13.07.14 01:12:50) 
tek başına içmekle alakası yok. ben de hep tek içerim ama öyle "canım acayip alkol çekiyor" demem hiçbir zaman. kilit cümle bu bence. dikkat et kendine.


  • trinitrotoluen  (13.07.14 01:12:59 ~ 01:13:24) 
ilk defa sigara bağımlısı olduğumu anladığım zamanlardaki gibi bir hissiyat var içimde. ramazan'dan sonra da ara versem geçer mi ki acaba bu?

mesela eskiden nispeten daha fakirken "param olsa her gün içerim" derdim ama 2 gün üst üste içsem en az 1 ay içmezdim bi daha. canım da çekmezdi zaten.
  • lamneth  (13.07.14 01:18:11) 
Canın cekince değil canının her cektiginde ictigin zaman alkolik olursun.


  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (13.07.14 01:18:19) 
bence olay şu; canın istediğinde değil, canın istemese bile içmen. bu alkolik olduğun anlamına gelir, benim yorumlamama göre.

sigarada da durum böyle değil midir? örneğin, 10 dakika önce sigara içmeme ve hiç istememe rağmen, içtiğim sigara beni kesmediğinden bir tane daha ateşledim.

bağımlılık, tercihe bağlılıktan, ihtiyaç olarak görmeye evrilirse başlamış demektir.
  • dead and broken  (13.07.14 01:30:44) 
aynen alışkanlık olmuş heralde bu bende. gerçi hani bi hikaye var. ben 30 yıldır içiyorum bu mereti yapsa bende bağımlılık yapardı gibi olmasın da sonu artık :)


  • lamneth  (13.07.14 01:35:23) 
alkoliklikten kastın ağırlıklı olarak bira tüketimi ise o güzelim yöresel biraları ara ara hüpletmeyip de naapacan, götür elbet ama her gün her gün de olmasın. Toprağı bol olsun Alaman büyüğümüz Nietzsche ne demiş: "Es ist zuviel Bier in der deutschen Intelligenz." Alaman zekasının ucundan nasiplen sen de işte.


  • candanag  (13.07.14 01:46:13) 
haha aynen :) özellikle weißbier gibisi yok :)


  • lamneth  (13.07.14 02:11:37) 
her ne kadar altbier tutkunu olsam da Erdinger gibi weissbierler de makbule geçer elbet:)


  • candanag  (13.07.14 02:17:02) 
franziskaner diyorum ben :)

altbier yasak burada :)
  • lamneth  (13.07.14 02:17:41 ~ 02:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.