[]

Kangalımız acayipleşti.

Selamlar a hayvan dostları, baytarlar, baytar adayları..

Safkan kangal olan canımız ciğerimiz Paşa, geçen haftlarda bahçemizden kaçtı.. Gece eve gelmedi, ertesi sabah geldi, ağzı burnu kan, biraz da yara var suratında.. Halsiz ve yorgun belli ki kapışmış köy içinde bol bol. GÜn içinde köy içinde tasmalı bir köpeğin öldüğünü gördük şüpheliler arasında bizim paşa var, ama başka köpekler bunlara mı saldırdı, bizim paşa mı yaptı bilemiyoruz, sorgulara cevab veremedi.

Neyse konumuza dönemlim o gün bugündür paşa halsiz dertli, babam antibiyotik verdi ve yüzündeki yara geçti ama yemesi içmesi keslidi haraeketsizleşti, zorla işemeye başladı titrek biçimde, bacağını kaldırmaz oldu. veterinerimiz, bel soğukluğu teşhisi koydu, güçlü bir antibiyotik tedavisine başladık, hala halsiz dün gece ilk defa kendisi yemek yedi, düzelmeye başlamadı tam olarak.

Sizce ne olabilir, bu tarz bir vakaya tanık oldunuz mu daha önce, başka bir köpekle o gece çiftleşip bşka ne gibi hastalık kapmış olabilir, tehlikeli midir? Antibiyotiğin paşaya verdiği halsizlik nasıl bir takviye ile giderilir, vitamin falan verimesi gerekir mi?

 
eğer kısırlaştırmadıysanız bahar çarpmıştır hayvanı, çiftleşmeye çıkmıştır. çiftleşme arayışı sırasında kavgalar çok görülür. o dönemde fazla hormon salgıladığı için daha da saldırgan olur ve diğer köpeklere durup dururken de saldırabilir.
kangal gibi güçlü bir köpek besliyorsanız, etraftaki diğer canlıları ondan korumak sizin sorumluluğunuz. bahçeden çıkmasına imkan vermemelisiniz. diğer köpekleri öldürür de, hastalık da kapar.
veterineriniz tedaviye başladıysa ve gelişme varsa tedaviyi sürdürün. veterinerin yeterince iyi incelemediğini düşünüyorsanız dışardan kapabileceği tüm hastalıklar için test yapmasını talep edin.
ama kısırlaşmamış bir köpeği serbest bırakmayın. kısır olsa bile bırakmamalısınız. zaten tasmasız dışarıda bulunması yasalara aykırı. öldürülen sizin köpeğiniz olsaydı, diğerinin sahibi hakkında ne düşünürdünüz onu bi irdeleyin derim.
  • cereal killer  (25.06.09 15:38:08 ~ 15:38:36) 
arkadasimin kopegi köyün kopeklerinden sopa yedigi kavgalardan sonra 1-2 hafta depresyona girerdi, yemeden icmeden kesilirdi. gururuna yediremiyor galiba, ya da "gorevimi yapamadim" diye sucluluk duyuyor (bahceye giren kopeklerle dalasirdi daha cok).

zamanla duzelir sizinki de herhalde ama yine de veteriner daha iyi bilir tabi.
  • alpinsamuray  (25.06.09 15:38:10) 
cereal killer hocam;

tabii ki bizim sorumluluğumuzda ama köyümüz zaten saldırgan köpeklerle dolu, (ballıca köyü- pendik,istanbul) ve tasmalı biçimde dışarda geziyor bizim köpeğimiz de bu kaçamaklarında. ancak bilerek yapılmış birşey değil bir fırsatını bulup kaçtı. Köyün içine ormandan koyunlara saldırı maksatlı gelen çakal, kurtvari köpekler vs. ile mücadele için zaten saldırgan köpekler (birçoğu da kangal) var, yani finolar gezmiyor köyün içinde bunun bilincideyiz. hastalığı belki onlardan kapmış olabilir. ama insan korkuyor kötü birşey olacak diye. ben uzun süredir göremiyorum, annemin raporuna göre daha iyimiş bugün. işe yarıyor galiba antibiyotikler.
  • gokriver  (25.06.09 17:24:28) 
veterinere götürüp muayene ettirerek en iyisini yapmışsınız. buradan kimse bir şey söyleyemez. geçmiş olsun. benim için de güreşin.


  • atrin  (26.06.09 00:44:34) 
kızan dönemlerinde erkek köpekler bunu yapar. köpeginin geri dönmüs olmasına sevinmelisin. hiç gelmeyebilirdi. köpegin iyilesmeyecek degil. antibiyotik tedavisi ile bir kac hafta içinde eski saglıgına kavusur. yalnız seneye kızan zamanına dikkat yoksa bir zamanlar pasa adlı bi köpegim vardı dersin


  • h.roark  (07.07.09 21:17:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.