[]

istanbul'da yaşamak / ev aranıyor ilanı gibi ama değil gibi de

istanbul'a yeni yerleşiyor değilim. 2 yıldır istanbul'dayım. maalesef okuduğum bölüm sadece istanbul ve ankara'da var. yoksa inanın, kalkıp erzurum'a giderdim.

şu an oturduğum ev fena sayılmaz ama mutfak ve banyosu eski. ayrıca, aramızda sözlü olarak hiçbir problem yaşanmadıysa da ev arkadaşlarımdan, evin genel düzeninden falan pek memnun değilim. eyi çocuklar ama farklı kafalardayız yani. dolayısıyla çıkmak istiyorum. 3 ay yurtta, 1 sene kadar beylikdüzü'nde, 1 sene kadar da kadıköy'de kalmış olacağım böylelikle.

kira ve faturalar için toplamda 500, çok zorlarsam 600 lira çıkarabilirim. biraz rahatına düşkün, evde sessiz sakin ortam seven birisi olduğum için sadece 2 kişi olalım istiyorum. veya, ağır asosyal bir eve üçüncü de olabilirim.

masam ve sandalyem var sadece. o yüzden ev kiralamak yerine, hazır bir eve çöreklenmek istiyorum.

***

sizce çok mu uçuyorum? yani bu şartlar altında 2 kişi, dayalı döşeli tertemiz mutfaklı banyolu ev aramak fazla mı fantastik kaçar? ama ne yapayım arkadaş... ben küçük şehirde, yeni yapılmış taş gibi evde 300-400 lira kirayla büyüdüm. mağaralara, girenin çıkanın belli olmadığı kalabalık öğrenci evlerine 600-700 lira vermek... ne boktan bi şehirmiş lan burası.

okul iü edebiyat fakültesi, fatih laleli'de. ama evin konumu çok önemli değil açıkçası. kartal'da falan olmadığı sürece düşünebilirim sanırım.

sizin var mı bana kucak açabilecek bir tanıdığınız ya da kendi eviniz falan? her sene dolaşmaktan sıkıldım ve "sikerim okulunu" deyip annemin yanına yerleşmeme, okulu falan bırakmama ramak kaldı.

istanbul'a ağustosta döneceğim için şimdilik ev konusunu konuşmak çok erken, sanırım kimse "şu an boşuz, 1 ay seni bekleriz" demez. o yüzden "ev arıyorum" duyurusu sayılmaz bu.

ama öyle işte... çok pahalı değil mi istanbul? ben de az eşek değilim, rahatıma düşkünüm farkındayım ama çok şey istemiyorum ki. 20 yaşındayım, 3 yıldır aynı ayakkabıyı giyiyorum. giyeceklerimin toplamı 200-300 lira ya eder ya etmez. hiç masrafım yoktur.

tek istediğim, kendimi huzurlu ve yalnız hissedebileceğim, banyosu ve mutfağı tertemiz bir ev lan. benim şu hayatta tek istediğim, şöyle bir evin kirasını ödeyebilecek kadar para kazanabilmek.

siktimin istanbulunda bunun için benim illa 2000 mi kazanmam lazım? burada, şu an bunu yazdığım ev iki daireden oluşuyor. geçen sene yapıldı. toplamda 8-10 odası, iki tane mutfağı, 2-3 banyosu falan var. büyükçe, çok güzel bir yer. kocaeli'de. terası var. denizi görüyor. ev minibüse 3 dakika, minibüs de çarşıya 10 dakika mesafede.

ve burayı kiraya verirseler, en fazla 700'e ittirebilirlermiş... o paraya millet kutu vermiyor istanbul'da.

anlamıyorum, ne var bu lanet şehirde bu kadar.

***

siz de yani ne zaman antin kuntin duyuru açsam döşüyorsunuz cevapları, ne zaman gerçekten bunalıyorum ve yardıma ihtiyaç duyuyorum kayboluyorsunuz. neyse bende krediniz sonsuz, bir şey demiyorum o yüzden.

 
öncelikle sıkmayın bu kadar canınızı.

eğer arkadaşlı olursanız, ikinizden toplam 1000-1200 lira para çıkacak, öyle olunca biraz şehre uzak yerlerde yeni yerler bulabilirsiniz. şehir için o fiyata, maalesef çok zor. faturalar bütçenize dahil olmasa, belki bir şansa bulabilirdiniz fakat bütçeye dahil olunca işler zorlaşıyor. merkezi yerlerde, bin liraya 0+1 ya da 1+1 oluyor. antalya bu fiyatlara villa falan kiralıyorsunuz yani. istanbul bu konuda çok saçma sapan ama işte talep çok sonuçta.

istanbul çok pahalı. öğrenci akbilimi kaybettim ve mezun olduğum için yenisini çıkaramadım. bir yere gitmek için 2.15 lira veriyorum ve öyle koyuyor ki anlatamam. istanbul'da dışarı çıktığınız zaman en az 20-30 tl para gidiyor saçmasapan şekilde. istanbul paran varsa güzel, yoksa akıl karı değil.

aklınızın alabildiği her şey istanbul'da bulunuyor. üniversite, iş, kültürel aktivite, moda vs vs... bu yüzden herkes buraya geliyor, öyle olunca fiyatlar fırlıyor. 70 milyonluk ülkede her şeyi bir yerde toplarsanız, böyle olması kaçınılmaz oluyor.

şimdi 2000 lira kazanma olayına gelirsek de 2000 liraya istanbul'da yaşanır. bunun daha azına insanlar yaşıyor fakat sadece yaşıyor. temel ihtiyaçlarını gideriyor sadece onun dışında başka bir şey yapamıyorlar.

sıkmayın canınızı, su akar yolunu bulur. elbet gönlünüze uygun bir şeyle karşılaşırsınız.
  • dogyman  (12.07.14 19:20:57) 
merkezi bir yerde olsun istiyorsan evet, çok uçuyorsun. ama kuş uçmaz, kervan geçmez yerlerde o kalibrede evler bulabilirsin.

istanbul'un gereksiz pahalı olduğunun hepimiz farkındayız zaten. insanların mecburiyetinden yararlanmak deniyor bu yapılan şeye de.
  • devilred  (12.07.14 19:59:15) 
Ankara'ya gitmeyi düşündün mü?


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (12.07.14 22:22:11) 
@feyizli abi, istanbul'dan daha ucuz olmadığını söylediler. istanbul pahalı falan ama ankara'ya kıyasla çok güzel. 100 liralık fark için 4 sene yaşanacak şehir değil benim için ankara.


  • pescador  (12.07.14 22:25:43) 
aynı şeyleri hissediyoruz kardeş.

biz 4 kişi kişi başı 600 ile yaşıyoruz. ev bok gibi. ay çıldıracağım. bulabildiğim en uygun ev burası. ev arkadaşlarım da pisler. ev daha da çirkin oluyor öyle olunca. sabır mı çekmeliyim bilmiyorum. ev en üst kat çatı filan yok. 2 gündür hamam gibi. günde 2 duşa giriyorum serinlemek icin.
ay valla sinir bozucu.

hem üniversitemi hem bölümümü çok seviyorum buna rağmen ankara- izmir gibi daha uygun yerlerde oturanlara çok özeniyorum, hatta kıskanıyorum. bornovada 3+1 mis gibi eve 500 liraya çıktı lise arkadaşlarım. ev cadde üzerinde okul yürüme mesafesinde.

kıskanıyorum :(
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (12.07.14 22:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.