[]

rüya hatırlayamama

evet sözlüğün pek değerli freudları
gördüğüm rüyanın neredeyse hiçbir kısmını hatırlamıyorum. genel olarak şu ana kadar gördüğüm rüyaların yüzde 2-3 lük kısmını hatırlamışımdır. mesela bu sabah rüya gördüm eminim. fakat uyandığım gibi aklımdan gitti. şimdi de hayatta hatırlamıyorum. hatırlamak istiyorum. bunun çaresi nedir? nasıl bu durum çözülebilir?



 
çare gerektiren bir şey mi bilemedim. Tabii hatırlamak istemek de bir tercih ama gördüğüm hemen hemen her rüyayı ayrıntılarıyla hatırlayan biri olarak pek önermiyorum. Bu aslında iyi uyuyamamakla, stresli olmakla ilgili bir durum. ve inan bana istemezsin bu kadarını. hiç uyumamışsın gibi bilinç sürekli açık oluyor, sadece başka bir hayatın daha varmış ve her gece başka bir abukluklukla uğraşıyormuşsun gibi, zihnen yorgun oluyorsun.

hiç rüya görmediğini düşünmek, rüya gördüğünü hatırlamamak sıkıntılı bir olay ama rüya görüp de hatırlamamak normal sanırım.

bazen gün içerisindeki konuşmalar veya rastladığın şeyler unuttuğun rüyayı geri çağırabilir, böyle anlarda not almayı alışkanlık haline getirirsen bir süre sonra beynin gördüğün rüyaları geri plana atmaktan vazgeçebilir, buna benzer taktikler uygulandığını duymuştum. yine de, şiddetle uyarmak istiyorum, boşver hatırlama. :)

mini paralel hayatlar istemezsin.
  • aritra  (12.07.14 15:13:36) 
Benim not defterim vardı, rüyadan hemen sonra uyanınca not ediyordum benim için önemli olanları. Yalnız deftere uzanmak, yazmak filan çok zor geliyor bilesin. Ama aksi halde mümkün değil hatırlamıyorsun, bazen bir şeyler çağrışım yapınca biraz hatırlar gibi oluyorsun. Neyse şimdi akıllı telefon var, sesimi kaydediyorum.


  • puc  (12.07.14 15:18:01) 
ayrıca benim son zamanlarda rüya hatırlama oranım düşüyor, daha mutlu bir hayatım var artık, ona bağlıyorum. gayet de seviniyorum :)


  • aritra  (12.07.14 15:22:13) 
rüya defteri tutun kendinize.


  • kutsalbok  (12.07.14 15:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.