[]

Kedi tırnağı

Sokakta bulduğum kediyi bugün sahiplendireceğim. Ama kedi iki gün önce çok uysal ve hastaydı. Şimdi yerinde durmuyor ve ayaklarla oynamayı çok seviyor. Ayakkabı ve pantolon giyiyorum ama çıplak olsaydım çok fena çizmişti. Bir de ısırıyor falan. Tırnaklarını hiç gizlemiyor. Bu her kedi için normal mi? Vereceğim adamın ayağını ısırırsa dışarı falan atar ondan korkuyorum.




 
Kaç aylık olduğuna bağlı, küçük kediler genelde bilmiyor bunu ama bazı tekir kediler çok küçükken de tırnak cikartmamalari gerektiğini bilebiliyor. Sende kaldığı süre boyunca patilerine vur parmaklarinla tırnak çıkarttığı zaman. Biraz uslanir. Isırması için de çenesine vuruyorum aynı şekilde ama onu daha anlayamadı benimki.


  • Lim5  (12.07.14 11:37:47 ~ 13:33:20) 
Aynen her kedi yapmiyor. Becerebilirsen tirnaklarinin ucundan biraz kesebilirsin


  • earthangell  (12.07.14 12:13:00) 
kesmeyin tırnağını felan acemiyseniz


  • 35.spartalı  (12.07.14 12:25:06) 
kedinin yaşını yazmamışsınız ama küçük galiba.

küçük kediler tırnaklarını içeri çekmeyi bilmezler, zamanla sizinle oynarken zarar vermemek için geri çekmesi gerektiğini öğrenecek.

veterinerde tırnaklarını kestirin. siz de öğrenin nasıl olduğunu. aslında çok basit tırnak kesmesi. küçükten alıştırırsanız ilerde rahat edersiniz.
  • mea maxima culpa  (12.07.14 13:04:03) 
dişleri kaşındığı için ısırıyor o.


  • mea maxima culpa  (12.07.14 13:04:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.