[]

kadın'a şiddet'e lanet olsun; ama kadının hiç mi suçu yok?

baştan uyarayım. davranış değil tercihlerden bahsediyorum. genelde kadına şiddet hep davar gibi adamlar tarafından oluyor. ayyaş, berduş, maganda, yüzüne tükürülmeyecek adamlar. hani eşini döven, öldüren, katleden şerefsizlerin yüzüne bakınca bile o potansiyel görülüyor. e pekiyi bu kadınlar neden bu adamlarla evleniyor?




 
Bu kadınların, o adamlarla bikaç sene çıkıp, beraber gezip dolaşıp tatile gidip, evlenme kararını öyle verdiğini mi sanıyosun? Yaşı geliyo, birisi istiyo evleniyo. Ailesi buluyo, evleniyo. Babası istiyo, evleniyo. Borç oluyo, evleniyo. Açlıktan ölüyolar, evleniyo. Tehdit ediliyo, evleniyo.


  • pandispanya  (12.07.14 10:48:56) 
''Ailesi buluyo, evleniyo. Babası istiyo, evleniyo. Borç oluyo, evleniyo. Açlıktan ölüyolar, evleniyo.''
açlıktan ölüp , borç yüzünden evleniyorsa zaten fahişelikten bile aşşağılık bir tavır sergiliyor demektir.
babası istiyo evleniyo , ailesi buluyo evleniyo durumu ise ''sen eşşek olursan sırtına semer vuran çok olur '' sözüyle açıklanabilecek nitelikte..
kendi düşen ağlamaz diyorum bende , üzülmüyorum.
  • YEŞİLTAŞ  (12.07.14 10:52:56) 
Gerçekten şuursuzsunuz ya. Amk o kadın allahın varoşunda, köyünde sanki insan haklarını bilerek mi yetişti? sen bi çocuğa doğduğundan beri değer vermez, sopanı esirgemez, ona bi insan gibi değil de eşya, sermaye gibi davranırsan nasıl bir çıktı, nasıl bir vizyon bekliyosun acaba o insandan? Sizin çocuklarınız öyle olmaz amk. Yaşadığınız şehirle, gördüğünüz mahalleyle sınırlı kalmayın. Sanki okumuş, gönlünce yaşamış, dünyayı gezmiş kadınlardan bahsediyoruz da çok şaşırıp müstehak görüyolar. Hay güzel allahım akıl ver bu fütursuzlara ya.


  • pandispanya  (12.07.14 10:56:48) 
birader, kadına şiddeti yalnızca tek bir şeyde mazur görebilirim: aldatılmak. aldatılan bir insanın gözü dönüyor, hiçbir şey düşünemiyor/göremiyor. o yüzden o noktada kadına vurduysa -ki kalıcı hasar vermekten bahsetmiyorum. tokattan falan bahsediyorum- adamı suçlamam. ha ileri gidip ağzını burnunu kırarsa allah belasını versin. o zaman suçlarım. ayrıca aldatılan bir kadın da kendini kaybedip erkeğe vurur, anahtar fırlatır, saldırır. o an apayrı bir an ve herkesi mazur görürüm.


aldatılmak dışında herhangi bir durumda kadına el kaldıran erkeğin elleri kırılmalı. gebersin orospu çocuğu.
  • sen git ben geliyorum  (12.07.14 10:57:26) 
pandispanya'nın dediği hususların çoğunda kadının söz hakkı yok, bağımsızlığı yok. kendi düşmek değil bu, zorla itilmekten bahsediliyor. küçük, steril dünyanızdan çıkın azıcık.

bir partnerin diğerine el kaldırmasını insanlık dışı buluyorum. velev ki aldatılmış olsun.
  • nereye bu gidis  (12.07.14 10:59:37 ~ 10:59:54) 
pekiyi tercih, karar mekanizması yoksa veya çalışmıyorsa o kadına dayaktan sonra sosyal birey muamelesi yapmak ne kadar doğru? hani doğada neden-sonuç ilişkisi var. ateşe atlarsan yanarsın. bu adamla evlenirsen de dayak yersin. eğer buna rağmen ses çıkaramıyorsan hayatta karşına çıkabilecek yegane tehdit dayakçı koca da olmaz bence.

aslında uzun süredir kafamı karıştıran bir durum bu. istisna da olsa güneydoğu'da törelere karşı çıkıp büyükşehirlerde başarılı olan kadınların hikayesini duyuyoruz. demek ki olabiliyormuş.
  • mayeskuel  (12.07.14 11:08:34) 
bunu yapabilenler haber oluyor işte, sizin de belirttiğiniz gibi istisna. bunu herkesten beklemek adil değil.


  • nereye bu gidis  (12.07.14 11:10:43) 
Evlenenlerin hic sucu yok bence, hemen hepsi zorla evlendiriliyor ama bunun haricnde kadinlar ciddi anlamda suru psikolojisiyle hareket eden suursuz varliklar oldugu icin otu boku kadin cinayetine getiriyor. Kadin kocasini, kocasinin kardesiyle aldatiyor hooop kadin cinayeti, kadin sevgilisyle kocasini olduruyor, kocasinin kardesi de bunu oldurunce hooop kadin cinayeti.

Kadinlar isi o kadar abartti ki sirf kadin oldugu icin asla el kaldirilmaz insanustu varlik olarak kabul edilmek istiyor. Hatta abartip kadin isterse kocasini aldatabilir, ozgur bir birey, bunda ayiplanacak bir sey yok diyen de oldu.

Sonucta ne kadar ciddiye alip adam yerine koyarsan o kadar aptalca istekleri oluyor ve bunun siniri yok. O yuzden zaten kadinlar kendilerini siklememis erkekleri unutamiyor, kopekleri oluyor. Ama bir kadini sirf ayrilmak istiyor diye oldurene hak veremem.
  • Nohut Bey  (12.07.14 11:22:51 ~ 11:23:58) 
duyuruyu açan arkadaşla benzer düşünüyorum. benim de kafama bazen aynı sorular takılıyor. üçüncü sayfa cinayet haberleri, kadına şiddet haberleri vs gördüğümde ilk refleks olarak mağdura üzülmek en doğalı ama şöyle bir düşününce onların (evet onlar) dünyasında bizim kadar travmatik mi bir erkeğin kadını dövmesi? ya da internete kafede kız meselesi yüzünden bir çocuğun diğerini bıçaklaması? bir döngü gibi daha çok. bıçaklanan çocuk o gün bıçaklanmasaydı belki iki ay sonra bıçaklayanı o bıçaklayacaktı? ya da şiddet gören kadın, kendi kızını da zorla bir ayıyla evlendirecek? mağdurun şiddet karşıtı ve iyi olduğu çıkarımını bir gazete küpüründen nasıl çıkarabiliyoruz? en son ne zaman bir lise çıkışına denk geldiniz, devlet lisesindeki çocukların ortamını ne kadar biliyorsunuz emin değilim ama ev-iş güzergahım gereği yıllardır lise çıkışlarına denk geliyorum. geleceğin davarı olması kesin, 16 yaşında elinde tespihle dolaşan kıro kıro çocuklar o liselerin alfaları konumunda ve geleceğin mağduru olacak o acıdığımız kızlar da gayet mutlu mesut bir şekilde o çocukların sevgilileri. ileride gayet de kendi rızalarıyla o çocuklarla evlenecekler, o çocuklara kaçacaklar, o çocuklardan bebek yapacaklar. artık insanlığın dibi sayılabilecek hardcore anadolu kırsallarındaki görücü usülü ve zorla evlendirilmeleri istisna tutuyorum ama özellikle şehirlerde varoş da olsa her kadın da zorla evlendirilmiyor, bunu unutmamak lazım.


  • sir gawain  (12.07.14 11:39:08 ~ 11:43:08) 
@YEŞİLTAŞ ergensin galiba. Bu kadar sığ düşünebilmene başka bir anlam veremiyorum.


  • vendorth  (12.07.14 11:40:14) 
Ekranda görünen tiplerin pek ilk görüşte aşık olunacak adamlar olmadığı kesin. Ama öte yandan, gayet severek evlenip de sonra dünyası değişen kadınlar da var. Adam ne kadar eğitimli olursa olsun, evlenince ruh hali değişiyor, kıskançlık sahiplenme derken iş dayağa dönüyor.


  • saatgeceninonikisi  (12.07.14 11:56:06) 
tercih eden sonuçlarına katlanır ve bu kadın yüzündendir diyorsun. o halde bi kamyoncu aracına çarpıp seni ve aileni yaraladığında, trafiğe çıkmayı tercih ettiğin için bu senin suçun, kasıtlı adam yaralamaktan sen suçlanmalısın, vicdanen de kendini sorumlu tutmalısın.

insanlar hayatları daha güzel olsun diye evleniyor, nerden bilsinler evlendiği kişinin insan bile olmadığını.
  • sttc  (12.07.14 12:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.