[]

Sorum kızlara

Bi kaç saat önce damsızlık ile ilgili soru gördüm. Ben de değişik bir versiyonunu sorayım dedim. Şimdi hanımlara sorum şu:

1) Taksim'de barların bulunduğu bir sokakta yanınızda bir veya daha fazla kız arkadaşla yürüyosunuz. Amacınız gözünüze kestirdiğiniz bir bar/cluba gidip fütursuzca eğlenmek. Ve o sırada 2 erkek size yaklaştı ve kibar bir şekilde damları olmadığını onları içeri sokmada yardımcı olup olamayacağını sordular. Hatta kabul ederseniz size girişte bir içki ısmarlayıp isterseniz sizden ayrı takılacaklarına dair söz verdiler. Kabul eder miydiniz? Tipleri böyle bir durum için ne derece önemlidir?

2) Barlar sokağında değilsiniz. sadece istiklal'de yürüyosunuz. Amacınız sadece dolaşmak ve hava almak. Bir sebeple bir yerde durdunuz ve o sırada bir erkekle göz göze geldiniz ve bakışmaya devam ettiniz biraz da hoşunuza gitti. Daha sonra sizden aldığı elektrikle birlikte yanınıza yaklaşıp bu hiç tanımadığınız bu yabancı size içki ısmarlamak istedi. Ne derdiniz?

3) 2.durumun bir club veya içkili bir mekanda yaşandığını düşünün. Ne derdiniz?

4) Yani ne yapmaları lazım ki siz bu yabancıların teklifini kabul edesiniz?

edit: uyarı üzerine düzeltme yapılmıştır

 
1. Karsimdaki insanlari analiz edip duruma gore o an karar veririm. Yapmisligim var. (Barlar sokagi diye bir yer yok bu arada)
2. Cok yuksek ihtimalle boyle bir sey olmaz.
3. Kisiye bagli.
4. Genelde boyle tanismalar goze kestirip gelince olmuyor. Kesinlikle denk gelmesi lazim. Baska turlu her sey zorlama oluyor.
  • ay nov kung fu  (11.07.14 23:55:27) 
Baya Çapkınlık 101 dersi istemiş.


  • satanist evlat arif  (11.07.14 23:55:43) 
1. Tiplerine bakar, o kısacık konuşmada da olsa davranışlarına, konuşmalarına dikkat ederim.İçeri girip milleti rahatsız etmeyecek olduklarına inanırsam yardımcı olurum seve seve ki yapmışlığım vardır. Ama içki ısmarlama teklifini kabul etmem. Teşekkür kafi.

2. Diyelim ki oldu, o anki ruh halime göre değişir ne yapacağım. Büyük ihtimal muhabbet eder ama kendi içkimle devam ederim. İçki teklifini kabul etmem.

3. Ruh halime bağlı ama sanmıyorum kabul edeceğimi. Teşekkür eder, kendi içkime devam ederim.

4. Denk gelmesi ve zorlama olmaması lazım+1. Ortama göre değişir bu sorunun cevabı. Burada bunu yap deriz ama karşıdaki insanın karakterinden bi'haber olarak taktik verilmez.
  • kaymaktutmayansicaksut  (12.07.14 00:11:29) 
taksim/bar /barlar sokağı takılmıyorum ama olsa -ki öğrenciyken/yurtdışındayken- oluyordu öyle işlerim
1. durumu yapmışlığım var
2 &3 türkiyede yapmam sanırsam. barmaidlik yapıp içki ısmarlandığı oldu mesela işyeri kuralı ısmarlananı da içmiyorduk acaiptik.
4 valla bu ülkede biraz zor. içki ısmarlamasını bırak gülümsesen dert. güven sorunumuz var. kurunun yanında yaş olarak yanıyor pek çok adam. ancak adam hakketen hoşuna gider, içkiyi de ısmarlarsın o hiç belli olmaz
  • niye ama  (12.07.14 00:30:53) 
av sahanı iyi seçmen gerekiyor , ucuz kızların takıldığı mekanlar çevresinde içki birinci ikinci sorunun ve hatta üçüncü sorunun cevabı müspet olur..
nispeten kendini pahalıya satan hatunları sıradan bir içkiyle etkileyemezsin , ya çok marjinal - avangart gözükmen lazım ya çok yakışıklı olman lazım yada ünlü olman lazım..
barda bulduğunu barda kaybedersin bunu da unutma ;)
ucuz kızların takıldığı mekanlara örnek - > machine , wake up call
prezervatif kullan hastalık kapma
  • YEŞİLTAŞ  (12.07.14 00:49:00 ~ 00:49:45) 
1) tecrübe etmediğim bir konu hakkında net bir cevap veremem açıkçası. ama tahmin ediyorum ki eğer saygılı kibar kendini net bir şekilde ifade ederek yaklaşırsa eğer gireceğim/iz yer belli ise yardım etmeyi kabul ederim yüksek ihtimal. ama karşılık beklemem, içki ısmarlama kısmının kibar bir dille gereği olmadığını söylerim. (taş taşıdım da elim mi yoruldu sanki)
yok eğer mekan belli değilse mekan veya ne yapacağım belli olana kadar ne onların vaktini çalmak isterim ne de gereksiz fikir fazlalığı isterim.(belli bir sayı üstünde mekan belli değilse kararı verip girelim demek işkence haline dönüşebiliyor.
yok ama kafaları hafif güzel, gözleri fıldır fıldır belli ki amaçları mekana girmekten kendi hallerinde eğlenmekten çok kendilerine eğlence aramaksa bir şekilde yardımcı olamıyacağımı belirtirim.
(hoş ben hiç nedir ne değildir tartmasını yapmama fırsat kalmadan yanımdakiler başlarından savabilirler de)

2)başıma geldi, hatta hiç bir bakışma vs olmadan. yolda yürürken çarptı geçti özür diledi. birkaç dakika sonra ben kalabaık içinde yolumu almışken arkamdan seslenip muhabbet açtı. bir 5-10 dakika yürürken konuştuk, konuşma sonrasında bişeyler içmeyi teklif etti. acelem vardı (sorduğu her soruya olduğu gibi gecistimeden gerceği soylemistim) ve redettim. o an rahat bir zaman olsaydı gayet oturup bişeyler içebilirdim. (hah tipten dolayı mı diyeceksin yok adamın suratında faça izi vardı normal bir tipti, ama gayet temiz kendinden emin konuşuyordu) telefon numaramı istedi, dedim bak ben yurt dışında yaşıyorum zaten kısıtlı vaktim var burda kusura bakma ama o vakti şu anda tanımadığım bir kişiden çok uzun zamandır görmediğim insanlara ayırmak isterim. anlayışla karşıladı yollarımızı ayırdık.

3-4 başka bir mekan ve zamanda bankamatikten para çekme sırasında bir şekilde muhabbet başlatmış insan ile daha sonra kahve içmişliğim (vaktim genişti, ne kaybedebilirdim ki) görüşmüşlüğüm var. hoş garip kafalarda biri çıktı ama benim sonuçta bir yerimden bişey eksilmedi.

demem o ki sakin kendinizden emin şaklabanlık (aman yanlış anlaşılmasın burda kastedilen gereksiz sempatiklik hemen iltifat vs) yapmadan temiz temiz konuşun, hayır deniliyorsa ısrar etmeyin. sizi tanıma fırsatını kaçırmış olması belki de onun kaybıdır :)

p.s. ara ara böbreklerim tehlikede diye düşünmüyor değilim.
  • nwnd  (12.07.14 01:37:23) 
buradaki soruların bütün cevapları tip.

yakışıklıysa olur olmazsa olmaz. net.
  • buiret  (12.07.14 01:44:06) 
erkeğim.
bir erkek barda bira ısmarladı, kabul ettim, sonra daha fazlasını isteyince kibarca reddettim.
barda gelip sadece öpmek isteyen bir kadının teklifini kabul ettim, öptü ve gitti.
yolda gelip tanışmak isteyen bir kadının teklifini kabul ettim, uzun süreli bir ilişkimiz oldu.
kıssadan hisse, hedef kim olursa olsun, kadınlar tekliflerine yanıt almakta daha başarılı:)
  • yalnux  (12.07.14 02:07:04) 
1- benim girmeyi düşündüğüm bir mekana giriyorlarsa yardım ederim, karşılığında da bira falan istemem. yaptım hatta bunu daha önce, elime mi yapışır. ama tip önemli. yani öyle güven vermeyen bir tipse yok kardeş der çekilirim.

2- içinde bulunduğum ruh haline bağlı ama sanırım yine yok kardeş sağol der gönderirim.

3- mekandaysak işler değişir. sohbet muhabbet ederim, artık olaylar nasıl gelişirse. mesela budapeştede peheeeyyy ne insanlarla tanıştım öyle, çok da iyi oldu bence :)

4- bana yazma amacıyla yaklaştığını sezersem otomatik olarak bir antipati oluşuyor, o zaman karşımdakinden etkileneceğim varsa da etkilenmem. ama gayet normal havadan sudan muhabbetler, arkadaşça bir ortam varsa buyursun gelsin. sonrası zaten kendisi gelişir. ama dediğim gibi, arandığını belli ederse istediği kadar yakışıklı olsun, kafa dengi olsun, başlamadan bitiyor verebileceği etki.

edit: 1. maddeyi ankarada yaptım ama diğer hepsini yurtdışında yaşadığım zamanlardaki tecrübelerimi gözümde canlandırarak yazdım. burda muhtemelen "he" diyebileceğim kimse olamayacak.
  • letheavendangered  (12.07.14 02:18:46 ~ 02:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.