[]

sosyalleşmem lazımmış

özet geçiyorum sizi baymadan.
sıkıcı bir işte çalışıyorum. çeşitli sebeplerden üni.den sonra arkadaş çevremi kaybettim. alabildiğine yalnız kaldım. iş güç stresi derken meğer depresyona girmişim. profesyonel birinden aldığım yoruma göre derhal sosyalleşmem gerekiyormuş. eskiden baya eğlenceli bi' insandım aslında ama unuttum sosyalleşmeyi ben. imkanları aşağıda özetliyorum bana etkinlik falan bulsak ya. benim aklıma spor ve dil kursu geliyor sadece. hiç eğlenceli değiller.

yaş : 23
cinsiyet : kadın
mekan : izmir
iş saatleri: 09:00-18:00 / hafta sonu boş.

pek bi' maddi sıkıntım yok. bisiklet falan mı alsam? dağcılık falan mı yapsam? izmir'de olması şartıyla n'apabilirim ben? herhangi bir etkinliğe dahil edebileceğim ikinci kişim yok. bu sebepten yalnız başıma da dahil olabileceğim etkinliklere ihtiyacım var.

son olarak; hayir sevgili bulmak istemiyorum ve bunu çözüm olarak duymaktan sikildim.

 
duyurudan bile stres akıyor. bu asabilikle kimse seni takmaz. sosyalleşmen için önce yumuşamalısın. sosyalleşmek illa spor, dans değildir. mahallendeki biriyle fırında, markette karşılaştığında ayak üstü sohbet edebilmektir. ya da anneannene, babaannene gidip hal hatır sormaktır. yani burada temel şey insanlarla konuşmak. doktorlar dans kurslarını insanlar olduğu için öneriyor. gidip de enerjini tüket diye değil. bence biraz geveze olman lazım. konuş ki çenen açılsın. çık dışarı işte. tek olmayı öğren. fotoğraf çek falan. öyle ha deyince dağcılık yapılmaz.


  • hohoya  (11.07.14 22:22:23) 
Sevgilin olmazsa her zaman yarım kalırsın tam sosyalleşme olmaz.


  • kelepir  (11.07.14 22:23:09) 
@hohoya
Dediğim gibi eskiden böyle değildim. Baya bildiğin geveze, eğlenceli, neşeli bi' insandım. Asıl amaç da depresyondan çıkıp bu halime geri dönebilmek. Yine de teşekkürler cevap için

  • alaimisema  (11.07.14 22:24:33) 
tamam da bu hal öyle uzakta değil, hemen şimdi, şu anda başlayan bir şey. bence güzel kitaplar oku, kendine bir şeyler bul bu hayatta yapacak. sevgililiği çözüm olarak görme ama bu hale gelmende bir sevgili katkısı olabilir. unutma ki çözüm problemin olduğu yerdedir. depresyon sebebi buysa bence bundan uzaklaşma. kolay gelsin.


  • hohoya  (11.07.14 22:28:00) 
Aaaa! Aynı ben :) Kız olunca daha kolay olur diye düşünmüştüm sosyal olmayı. Haftasonu çık gel tatil yapalım :P


  • fikirsiz herif  (11.07.14 22:43:35) 
- cuma gecesi yola çıkıp pazar gecesi dönecek şekilde yolculuk,
- sevgili olmasa bile sevişeceğin birileri olsun, sevişmek insanı rahatlatır, yeniler...
- ne yaparsan yap, bi yolunu bul kısa da olsa yolculuk yap,
- maddi sıkıntın olmasa bile, yazın otel vs yer yerine çadır falan kurup kalacağın tatil yap, güzel çevren olur, boheml, ekolojiye katkısı olan bi tatil yap yani,
- kitap, edebiyat, sinema; bunlarsız hayatın hiç tadı yok,
- yardım kuruluşlarında gönüllü çalışmak güzeldir,
- ve, seni 4-5 ay idare edecek paran varsa, işi bırak. dinlen, kendine gel... esas sorunun çalışma yaşamı gibi görünüyor.
  • helios  (11.07.14 22:46:18) 
Dans kursuna git tabii ki, yalniz kadinlarin cogunlugu orada, konusur sosyallesirsin. Bir de gencsin, fotografcilik gezilerinde siritmazsin, tip tip insan var.

Yalniz izmirde asosyal olman ilgincmis, ben bile gunubirlik gelince konakta oturup 5-6 arkadas ediniyorum (cok tipsizim de)
  • Nohut Bey  (11.07.14 23:15:36) 
aşk örgütlenmektir.


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (11.07.14 23:17:45) 
bakın sosyalleşmeyi yani insanlarla etkileşimi baz alarak bir şeye yönelin, muhtemelen öneri bu yönde.
ha fikrim yok benim de gidişatım bu yüzden depresyon olabilir. izlemedeyim.

  • m7rv7  (12.07.14 00:00:12) 
bornovadaysanız ve spor yapmayı planlıyorsanız yoldaş olurum.


  • o degil dee  (12.07.14 01:15:39) 
Çalışma saatlerin süper mis. memursun galiba. .Lakin izmir de olup da cumartesi çalışmayan özel sektör yok ..olsa da bana hiç denk gelmiyor galiba. .Şayet özel sektörde calisiyor isen sakin 3 ,4 aylık tatile çıkma..hafta sonu bir kursa gidebilirsin.sevdiğin ilgi alanına


  • pembeturk  (12.07.14 01:22:38) 
aynı durumdayım şimdi bi motosiklet grubuna katıldım haftasonları denize yüzmeye kuşadasına falan gidiyoruz eğlenceli geçiyor bayaa, gelmek istersen haber et


  • mirty  (12.07.14 13:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.