[]

ilk motorsiklet için tavsiye

Merhabalar, öncelikle motor karşıtları tarafından yazılmış pek çok yazıyı gerek ekşiden gerekse diğer mecralardan okuduğumu ve anladığımı belirtirim.

yaş 33, kilo 62 (kilo alıcam zamanla), boy 1.80. bir motor almak istiyorum, chopper ve touring arasında da gidip geliyorum, istediğim motor pahalı olmayacak ve çok hız yapmayacak (ibresi olursa basarım diye tırsıyorum açıkcası) bu tür motorlara sahibinden.com üzerinden baktıkça çok acayip markalar görüyorum, daelim, vs. birde bol miktarda asya, kuba vs. var.

kullanma amacım işe gidip gelmek (günde 50 km), hafta sonları istanbul çevresine kaçabilmek o kadar. birde yakıtı koklasın tabii bu da önemli :)

kafamda hep oturmuş markalar var, honda, yamaha, bmw vs. tabii bu markalarında fiyatları alıp başını gidiyor. tecrübeli motorcu arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum, şu markalar iyidir, şundan daha büyük motorları alma, ilk motor olarak şunlar uygun vs. gibi bütçe yaklaşık 10.000 TL (gerisi kask, eldiven ceket vs. ye gidecek malum)

 
bu işin ne kadar riskli ve tehlikeli olduğunu anlatmak için motor karşıtı olmaya gerek yok. ölüm, felç ve kalıcı sakatlanma dahil çok ciddi riskleri var. motosikletle 100 bin kilometre yol yapmış, 40'a yakın ülke gezmiş, hala da severek binen biri olarak söylüyorum bunu.

chopper diyerek kastettiğiniz cruiser motosikletler de, touring motosikletler de yeni başlayan birine uygun değildir. motosikletin adını dahi doğru yazamadığınız için (kesinlikle terslemek amaçlı söylemiyorum) önce doğru dürüst bir teorik ve pratik eğitim (ehliyet kursu değil), sonra da kask ve diğer korumaları almanızı öneririm. ilk motor için de 250cc'yi geçmeyin.
  • 386 dx  (12.07.14 01:35:09 ~ 01:35:54) 
Al bi honda cbr 250 bak keyfine ama 386 dx dogrusunu yazmis


  • ihb  (12.07.14 03:05:53) 
@386 dx,

bunların farkında ve bilincindeyim bu kısmı tekrar belirtmek isterim, hemen hemen baktığım her yerde kategorilendirme chopper / cruiser diye yapıldığı için chopper dedim geçtim. ve yine ehliyet harici eğitim veren yerler olduğunu ve bu eğitimleri trafiğe katılmadan almam gerektiğini de biliyorum, kask eldiven ceket vb. diğer korumalar içinde ayrı bir bütçem olduğunu da belirttim.

vermiş olduğunuz tavsiyelerin farkında ve bilincindeyim zaten, her ne kadar 250cc yi geçme demişsen de başlangıç için uygunu nedir onu merak ediyorum aslında, önce scooter'la başla sonra bir cross al sonra cruiser'a geçersin falan gibi bir tavsiye arıyorum aslında, etrafımda aynen bu tavsiyeyi veren ancak motor kullanmayan çok insan var, birde motor kullanan tecrübeli insanlara sorayım onlar ne der acaba diye düşündüm sadece.

@ihb
al bi cbr 250 demişsinde o aleti kontrol edebileceğimden pek emin değilim, bakınca korkutuyor, sanki aynı seriden 125'i daha bi kolay kontrol edebilirim diye düşünüyorum, o nedenle kilo boy vs. verdim.
  • selam  (12.07.14 03:53:12) 
Motor karşıtları bok yesinler bu bir. İkincisi Küba, asya, mondial, falcon, arora gibi markalar beş para etmez. Ama tecrübe kazanmak için birebir bu markalar çünkü fiyatları ucuz. Ama sen 10.000 demişsin. Bu paraya, Yamaha YBR veya Honda cbr alabilirsin. İşe gidip gelmek içinde ideal motorlar bunlar. Az yaksın diyorsan, 125cc içerisinde en az yakan Yamaha YBR, syerinde olsam onu alırım. Yalnız hiç tecrüben yoksa, ya ikinci el al, ya da deduğum gibi ucuz markalardan bir tane sıfır al. Çünkü düşme ihtimalin %51. Yamaha YBR alırsın devirirsin motoru, yazık olur sıfır motora.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (12.07.14 05:16:27 ~ 05:17:43) 
Haksiz sayilmazsin selam. 125 cc daha uyhun gibi ama ben 250 cc ile basladim scooter di. Simdi 300 aldim ilk vitesli motorum biraz zorladi hala da tam alismis değilim. Ben de 34 yas 175 cm 75 kg birisiyim. Bence ilk motorun vitesli olsun ybr 125 de iyi derler.


  • ihb  (12.07.14 12:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.