[]

5 yıldızlı otelde çalışmak

geçtiğimiz hafta antalya'da her şey dahil hizmet veren bir otelde konakladım(ilk kez). tatilim amacına uygun şekilde sakin ve huzurlu geçti mutlu mesut evime döndüm. aklımda otel çalışanlarının müşteriye hizmetteki gayretkarlığı ve yardımseverliği kaldı ve doğruyu söylemek gerekirse oldukça şaşırdım. sıradan bir otel çalışanı müşteriye karşı çoğu zaman duyarsız ve suratsızdır benim geçmiş tecrübelerim de bundan farksız değil, peki bu tip bir oteldeki çalışanların bu kadar güleryüzlü ve yardımsever olmasının sebebi nedir? aranızda turizm işini bilen insanlar vardır diye düşünüyorum.

olayı sadece maddiyata indirgemek istemiyorum ama yüksek maaş aldıkları için mi, ya da ne bileyim tip beklentisi için midir bu sevecenlik?

müşteriye bu kadar ilgi alaka gösteren bir işletmede daha önce hiç bulunmadığım için anlayışınıza sığınıyorum.

 
1. yaptığı işi seviyordur
2. şefi / müdürü pamuk gibidir
3. aldığı maaş tatminkardır
4. shiftleri rahattır, o da denize vs girebiliyor, az da olsa tatil yapabiliyordur.

ilk etapta bunlar geldi aklıma.
  • pongiyen  (11.07.14 18:05:14) 
voyage da bir barmenle konuşmutum geçen yaz. g*tlerinden kan aldıklarını söylemişti bana. tabi böyle demedi ama içinden çıkan anlam buydu. 'istersek iyi davranmayalım, canımıza okuyorlar' da demişti. ama ücretleri de iyidir mutlaka. bir de öyle bir otelde çalışmış olmakta var tabi. ama iyi niyetli Türk müşterileri çok seviyorlar ve artı özen gösteriyorlar.

edit: her 5 yıldızlı otel böyle değil. ultra her ey dahil konseptinde olanlar böyle. ayrıca bu otellere adım attıktan sonra çıkana kadar tek kuruş harcamıyorsun. he girerken sağlam bir miktar bırakyorsun o ayrı ama verdikleri hizmet muhteşem.
  • air  (11.07.14 18:12:59 ~ 18:15:31) 
bir insanı zorla yardımsever yapma fikri aklıma hiç yatmadığı için patron/çalışan ilişkisi tarafını kabul edemiyorum.
neredeyse günün 10 saati sıcağın altıda çoluk çocuğa içecek taşımanın da malesef sevilecek bir tarafı yok.
geriye sadece yüksek getiri ve kariyer planlamasında şık duran bir cv eklentisi kalıyor sanırım.
  • voucher  (11.07.14 18:31:28) 
Turist karilar "ar yu seks" diyince verdiginden.


  • ibomiu  (11.07.14 18:39:44) 
Genellikle insanlar yüksek maaş demiş ama gülümsemek zorundalar. Zaten gülümsemek, bir yerden sonra alışkanlık yapıyor, sen de zevk almaya başlıyorsun. Çünkü gülümsediğin insan sana iyi davranıyor, iyilik görünce mutlu oluyorsun filan.
Çok polyanna gibi davrandım sanırım ama bende öyle oluyordu garsonluk yaptığım zamanlarda. Patronla bir şeyler konuşmak zorunda filan olmasam çok zevkli geçiyordu günler.

  • alliswell  (11.07.14 18:59:24) 
bir turizm çalışanı olarak söyleysbileceğim ilk şey işinı severek yapmaktır. motivasyonun yüksek olması da önemli. ama asıl kural şeflerin gülümseyin telkinleri. tabi tip beklentisi dd önemli. ayrıca herkese önerim hizmet sektöründe çalışanlara kölenizmiş gibi davranmayın. siz de gülümseyin. bir şey isterken emretmeyin. size gelen ürünün içinde ne olduğunu asla bilemeyebilirsiniz...


  • eylul  (12.07.14 02:16:45) 
şimdi öncelikle, öğrenciyim ve yazın otellerde barmenlik yapıyorum. şefleriniz size gülümsyin der. fakat gülümsemediniz diye kimse size bir şey demez. insan işini severek yapıyorsa, müşteri kibarsa, şefi onu sıkıştırmayıp rahat bırakıyorsa, otel müdürleri iyi niyetle yaklaşıyor, çalışma saatleri uygun, maaşı iyiyse zaten bi insan gülümser. fakat insanın içinde olacak. müşterinin emir verme gibi bir hakkı vardır. fakat bunu kullanmanızı tavsiye etmem. emin olun bir gülümseme veya bahşiş sizi ilgi manyağı yapar. göremeyeceğiniz deneyimler yaşatabilir. bu yüzden otel personelini iyi süzün ve ona göre davranın. şunu unutmayın. palyaçolar hariç kimse yaptığı işte gülmek zorunda değildir.


  • drs singer  (25.05.17 00:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.