[]

Dosya ikonlarının geç açılması

merhaba bilgisayar kurtları,

nickimden de anlaşılacağı üzeri ben bir arşivciyim. Elimdeki filmleri resimdeki gibi ikonluyorum. Çok güzel bir görüntü oluyor. Ama şöyle bir sıkıntı var.

- bilgisayarı ilk açıp bu klasöre girince resimdeki gibi ikonlar yavaş yavaş gözüküyor. yani önce 5-10 ikon sonra yine 5-10 ikon derken hepsi gözüküyor. bu süre yaklaşık 5 sn'yi buluyor. hatta resimde bazı klasörler hiç gözükmüyor. orada toplam 127 klasör olması gerekiyordu.

- aynı işlemi başka bir klasörde denedim. bu sefer kendi ikonlarımı değil windowsun kendi ikonlarını ayarladım klasörlere.(79 klasör vardı) ikonlar hemen gözüktü 0.5 sn içerisinde.

uzun lafın kısası, benim bu klasöre girdiğimde ikonların hemen gözükmesi için ne yapabilirim?

cevaplayan elleriniz dert görmesin :)

EDIT:Resim çok küçük gözüküyor. buradan bakabilirsiniz.
imgur.com

 
Eax Movie Catalog gibi arşiv programları kullanıyorum ama ben bu şekilde olmasını daha çok seviyorum. zaten bütün arşivi harici disklerde saklıyorum. izleyeceğim içeriği ise masaüstüne kopyalayıp izliyorum. o yüzden link atmayı kullanmıyorum.


  • arşivci  (11.07.14 17:04:28) 
@judagor

ben de ona yoruyorum ama sistem de o kadar kötü değil ki.

msi p67a-gd65 anakart
i7 2600k 3.2 ghz işlemci
8 gb gskill ram
windwos ssd'ye kurulu ama bahsettiğim dosyalar 2TB WD green hdd içinde.

bir ikon ortalama 250-300 kb. 256x256 çözünürlükte.
  • arşivci  (11.07.14 17:56:56 ~ 17:57:11) 
senin istegiğin gibi windows arayüzünde olmayacak ama xbmc gibi bir media ortamı kullanınca daha güzel gözüküyor. i.imgur.com


  • glamdr1ng  (11.07.14 22:17:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.