[]

oruç tutmak ve böbreklerin durumu?

oruç tutarken idrar yapamıyorum. yaptığım bir avuç idrarda çok koyu renkli oluyor. böbreklere zararı var mıdır?

idrar çok toksik olabilir mi?


 
İdrarın rengi ne kadar açıksa o kadar iyi, o nedenle su içmek gerekiyor böbreği ele almamak için.


  • angelus  (11.07.14 16:14:02) 
idrarın rengi içtiğin suya göre değişiyor. günlük su tüketimin de oruç nedeni ile azaldığı için idrarın koyulaşması normal. şu aralar herkes de aynı durumdadır. yani bildiğin bi böbrek hastalığın yoksa bir ay tuttuğun oruç aman aman ne zarar verebilir ki? iftardan sahura kadar belli aralıklarla bol su iç.


  • elorelia  (11.07.14 16:14:30 ~ 16:15:24) 
niye su içmiyon ki? 2-3 lt bitirmen lazım sahura kadar.


  • seksen9  (11.07.14 16:15:50) 
böbreklerinde ürik asit kristalleri oluşmaya başlarsa gelecekteki taşların tohumlarını atmış olursun.
az su tüketmenin sadece böbreklere değil, bilumum organa zararı var.
bir de rica ederim anlamını bilmediğin kelimeleri cümle içinde kullanma. idrar toksik olmaz, kanının süzülmesinden çıkan sıvı o. toksik madde kanında dolaşabiliyorsa o madde tanım gereği o kadar da toksik olamaz demektir.
  • namus ninjası  (11.07.14 16:17:56) 
Orucu açtıktan sonra yaptığın idrar nasıl?


  • bass solo take one  (11.07.14 16:24:44) 
elbette iftar-sahur arası su içiyorum. gün içinde 2-3 saat güneş altında kalıyorum. diğer zamanlarda klimasız kapalı (30-32 derece) bir yerde çalışıyorum.

sabahtan beri 1 kez idrar yaptım. o da 1 su bardağı kadardır en fazla. rengi çay gibiydi. dün de böyleydi fakat daha öncesi için dikkat etmedim.


idrarım yazları genelde koyu olur. çabuk terleyen insanlardanım. elim ayağım şimdi bile ıslak.

çok aşırı su içince idrarım renksiz oluyor haliyle.
  • istenmeyen_adam  (11.07.14 16:26:08 ~ 16:28:03) 
zehirlenme denen şey olayın dozuyla ilgili değil mi zaten.

kapalı otoparklarda tünellerde kaldırımda yürürken egzoz gazına maruz kalıyoruz ve içinde CO var. adi yanma sonucu sobadan sızan gazın öldürücü olması oda içinde yoğun olmasından değil mi?
  • istenmeyen_adam  (11.07.14 16:30:45) 
ben böbrek taşı düşürene kadar normal zamanlarda öyle idrar çıkıyordu benden. şimdi artık su içeren her şeyi tüketiyorum.

ani ve fazla su almak da ödem yapar diyorlar. oruç sıkıntı. inançsız biri olarak rahatım. inansaydım tutardım ama kış uykusu moduna geçerdim.
  • namus ninjası  (11.07.14 16:34:52) 
maruz kalma süren herhangi bir maddeyi toksik yapıyor evet. bir saat baklava yemeye maruz kalırsan şeker de zehirli olmaya başlayacaktır. peki şekerin bile toksik olduğu bir dünyada toksik olmayan ne kalır geriye? ayrımı bir şekilde yapıyorlar işte. ld50 falan diye tanımlar var bu yüzden. gereksiz derecede teknik tanımlar.

co etkili bir gaz (hemoglobine bağlanma ve oksijene yer bırakmama). vücutta doğal olarak üretilmez. co2 etkisiz (boğulma), vücudun en çok ürettiği gazdır sanırım. kabaca, co için toksik diyoruz. diğeri için inert bir gaz deyip geçiyoruz.
yani atmosferde %70 azot yerine, %70 co2 olsaydı, zannedersem pek fazla bir şey değişmeyecekti, %20 oksijen olduğu sürece.
tabii hemoglobin co2yi de taşıyor. o yüzden hemoglobin üzerinde rekabet oluşabilir. emin de değilim tam. belki oksijenin karbondioksitten fazla olması yeterlidir sağlıklı bir solunum için.
  • namus ninjası  (11.07.14 16:40:15 ~ 16:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.