[]

Kargo sorusu

Merhabalar.

İstanbul'daki bir firmadan aldığım bir ürün, İstanbul'daki adresime gönderilecekti fakat yanlışlıkla Konya aktarma merkezine gönderilmiş. Bu durumda ürünün bana ulaşma süresi doğal olarak uzadı. firmanın web sitesinde 600km'ye kadar 24 saatte teslimat yazıyor fakat bu mümkün değil. Firma ve kargo şirketiyle görüştüm, ticket attım, her türlü uğraştım yani, sadece kargo şirketi hızlandırmaya çalışacaklarını söyledi inandırıcı olmasa da.

Bunun yanında aldığım ürün taşıma sırasında zarar görebilecek, hassas bir ürün. Sorun çıkarsa ne yapabilirim? Kargoyu açmadan önce imza atmam gerekiyormuş sanırım. Kargoyu açtıktan sonra kontrol etsem ne gibi şeyler yapabilirim?

Şu an baya boş vaktim var, haklarımı aramak istiyorum. Ne yapabilirim?

 
Sakın kargoyu açmadan imzalama. Buna hakkın var. önce kutuyu aç, mal sağlamsa imza at. Bunu yapamayacağını söylerlerse sakın kabul etme.
kargo kırıksa kargocuda bir tutanak tutturacaksın. Aksi halde kargo şirketini mesul tutamazsın.
Yanlışım olabilir ama ben böyle biliyorum.
  • innerbliss  (11.07.14 14:17:10) 
kargo elinize geldiğinde kontrol ettikten sonra gönderin kuryeyi.
zarar görmüşse tutanak tutup geri almaları lazım diye biliyorum.

  • demoniclewinsky  (11.07.14 14:18:01) 
urunun iadesini iste. daha sonra tekrar siparis verirsin.

ben de bi kere kitap siparisi verdigimde, istanbul'dan izmir'e gonderemediler kargoyu, hakkari'den bi adam aradi, sizin kargo bana gelmis ama ustunde izmir adresi var diye :D
  • she was my baby  (11.07.14 15:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.