[]

tez yazacak birine öneriler

bayanlar/baylar

gelecek dönem tez yazacağım. şimdilik sadece tez konumu belirledik hocayla. çok kaba hatlarda ama. şimdi güzel bir tatil yapacağım. sonra da teze başlayacağım. her türlü tavsiyelerinize açığım. şunu yap, bunu yap, şöyle bir problemle karşılaşcan muhtemelen en baştan şunu yap vs. vs dediğiniz şeyler var mı yada güzel internet siteleri var mı te yazacaklara yönelik? aklınıza ne geliyorsa tecrübelerinizden belirtirseniz sevinirim. sadece teze yönelik değil misal bol bol şunu ye vs. gibi şeyleri de belirtebilirsiniz.
çok daha spesifik tavsiye vermek isterseniz de:
Berlin'de yapmaktayım yüksek lisansı,
tezi ingilizce yazacağım
bölümüm Ekonomi,

şimdiden saolasınız varolsaınız.
Gazamız mübarek olsun

 
aşırı konsantrasyon geri tepebiliyor. çok konstantre olayım deme. gezmene, yemene içmene, sinemana, ilişkilerine felan kısıtlama getirme.

konuyu gerçekten iyi belirleyip taslağını önceden çıkarın ki taslağa bağlı olarak okumalar yapıp yazabilesin. o nedenle research proposal denen şey çok önemli.

tez için ilham gelmesini bekleme, hem çalış hem eğlen.
  • roy keane ve giggs reyiz  (11.07.14 14:18:04) 
En büyük tavsiyem daha vaktim var yaeaaa bir ara yazarım hatasına düşme. Hiç bir şey planladığın gibi gitmeyebilir bunu sakın unutma ve ona göre tedbirli ol. Eğer word'de yazacaksan tez yazım yönergesine göre daha tezi yazmaya başlamadan bütün ayarları yap. Sitillerden ana ve alt başlıkları genel yazı tipini ayarla. Word'deki kaynakçaya her alıntı yaptığında kaynağı ekle ki en son kaynakça ekle dediğinde hepsi hazır olsun. Başlık ve alt başlıkları stil olarak ayarlarsan içindekiler de kolayca hallolur.


  • Dr_Stat  (11.07.14 14:23:32) 
kendine bi calisma plani belirle. nasilsa onumde daha cok zaman var diye erteleme surekli. sonra o zamanlar bitiyor ve elinde yapilmasi gereken milyonarca is kaliyor.

ilk okumana en baba ve en genis kapsamli kaynaktan basla. sana konu hakkinda genel bir bilgi versin, boylece kafanda tz planini belirlersin. hangi konulari dahil edeceksin, basliklarin kabaca neler olacak vs vs.

kendine gore bi dosyalama sistemi yap, okudugun makaleleri kitaplari, tez icinde yer alacaklari bolumlere ve basliklara gore siniflandir. boylece hangi konu icin nereye bakman gerektigini bilirsin. bu isime yaramaz heralde dedigin kaynaklar olacak ama onlari da benzer bir sekilde dosyala. danisman ya da savunma da su da olaymis iyiymis derlerse hemen o kaynaklara bakacaksin.

yazacaklarini son haliyle yazmaya baslaman mumkun olmayacak. elli kere degisecek o plan ve paragraf sirasi. o yuzden roman yazar gibi yagmurlu bir gundu diye baslayip, konu orgusunu kurarak gitmeya calisma hic. ilk basta bi plan yapmistin ya, onu yeni bir sayfa olarak ac ve yazacagin yazmayi dusundugun ne varsa ilgili basligin altina yaz. onlari sonra duzenlersin. ama kimisi de baslik baslik yazmayi tercih eder, bu artik yogurt yeme tarzina bagli.

kaynaklarini ve dipnotlama sistemini iyi oturt. yazdigin her cumle icin dpnot ver gerekirse. cunku o cumleler ve paragraflar tez icinde surekli yer degistirmekten baslari donmeye basliyor bi sure sonra. yerleri sabitleyince, dipnotlari tekrar duzenlersin. ama dipnot vermen gereken bir yerde kaynagi kaybettiysen onu bulmak tezi yazmaktan daha zor.

enstitunun tez yazim klavuzunu ac ve ezberle. dipnot sistemi nasil, basliklandirma nasil. danismanin tezine ve varsa senden onceki son ogrencisinin yaptigi teze de goz at mutlaka.

tezi ing yazacaksan ing konusulan bir ulkeye gitmek daha mantikli geldi bana.

ayrica emin misin, son kararin mi? bak iyi dusun. bu yola bi kere girince geri donmesi cok zor.
  • halanne  (11.07.14 14:33:58) 
hergün en az 1 saatini teze ayır. istisnasız olarak. yoksa araya zaman girerse bir daha toparlaman çok zor oluyor.


  • yemrem  (11.07.14 14:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.