[]

Kilise Cenazesi

Selamlar,

Vefat eden bir tanıdığımın kilisedeki cenaze törenine katılacağım. Fakat ne giyilir ne yapılır hiç bilmiyorum. Tavsiyeniz var mıdır? Mezhebini belirtmek amacıyla kendisinin Ermeni olduğunu söyleyeyim.


 
öncelikli olarak siyah veya beyaz giymenizi tavsiye ederim.
mümkünse yakınlık derecesine göre resmi veya yarı-resmi.

koyu renk kumaş pantolon (siyah-lacivert-füme) açık rek gömlek ve kravat gayet uygun olacaktır. çok spor durmayan kanvas koyu renk pantolon da olur.
veya kadınsanız siyah düz bir elbise veya etek gömlek/bluzc veya pantolon gomlek/bluz (tercihen koyu renkler)

temiz ütülü ve dikkat çekmeyen renklerdeki kıyafet yeterli olacaktır. gittiğinizde çoğunluk siyah giyinmiş olur. veya dediğim gibi beyaz açık renk gömlek vs.

(dip-not ermeniyim)

başınız sağ olsun

edit. bu arada kilisenin girişinde bir defter olur, bu defter daha sonra cenaze sahibine verilir. oraya isminizi de yazarsanız güzel olur. türkçe yazmanızda hiçbir sıkıntı yoktur. bu defter sayesinde cenaze sahibi daha sonra kimin gelip gelmediğini görebilir.
bunu çetelesini tutmak olarak algılamayın, bu daha çok nasıl anlatsam kaybettikleri kişinin çevresini hatırlayanlarını bilmek ve içlerinden de olsa teşekkür etmek amaçlıdır. değer verip gelmişler diye buruk bir tebessüm yaratır. hatıra olarak da saklanır.
  • nwnd  (11.07.14 13:44:23 ~ 13:48:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.