[]

2014 Kuraklığı

İstanbulda barajların doluluk oranı %20'ye dayanmış durumda
bi tek ben mi tırsıyorum, tasarruf etmeye çevremi bilgilendirmeye çalışıyorum

bu gibi durumlar devletin belediyenin asli görevi değil mi?
ağustos sonuna kadar yağmu yağmassa ciddi kesintiler başlamayacak mı
herkes neden rahat ?

 
Seçimden önce kesinti yapmazlar muhtemelen ama sonrasında susuz dönemlerimiz olacak.


  • arnold schwarzeneger  (11.07.14 11:30:54) 
nasıl %20 olur? daha düne kadar yağıyordu, ayrıca kışında güzel yağdı. tamam emekli albay yorumuydu bu ama ne bileyim tuhaf geldi.


  • air  (11.07.14 11:30:58) 
her yıl aynı terane. yok istanbul susuz kalmış falan. cem uzana hapis şoku :)


  • kelepir  (11.07.14 11:31:04) 
arada bazı ilçelerde kesiyorlar, genelde bağcılar falan o taraflar. iskinin sitesine bakarsanız görürsünüz. bunlar nasılsa ses çıkarmaz diye herhalde. tiksiniyorum bu zihniyetten.


  • shiranai  (11.07.14 11:47:23) 
aklımı kaçırıyorum tasarruf yapmayanları görünce adm tıraş oluyo su sonuna kadar açık jilet temizliyo yemek yapılırken su açık başka tarafa yöneliyo sigara yakıyo mesela ellerim titriyo bu insanlar niye böyle diye:(


  • mula  (11.07.14 11:51:25) 
sadece istanbuldan almıyor doğru ama melenden yeşilçaydan gelen su günlük 800000 metrekup, istanbula günlük 2-3 milyon m3 lazım


  • ferit85  (11.07.14 11:57:16) 
Biz ailecek bu tip konularda her zaman dikkatliyizdir. Kuraklik olsun olmasin dunyada her zaman su sikintisi olma riski var. Bence her zaman dikkatli olunmasi gerekiyor. Su konusunda, elektrik konusunda, dogalgaz konusunda. Malum isinan kure.
Ama etrafimdaki insanlarda pek bir caba goremiyorum. Bunun icin toplum olarak koooomple bir bilinc atlamasi yasamamiz gerekiyor. Kuraklik falan sokmez bu insanlara.

  • ay nov kung fu  (11.07.14 12:34:23) 
  • redlabel  (11.07.14 12:45:53) 
evet risk var, cunku son donemde yagan yagmurlar yuzeyden aynen akip giden denize dokulen yagmurlar, yani barajin doluluk oranina faydasi degil zarari var. kisin depolama olmali. tabi turkiye'deki yesillik azaldikca collestikce, yagmur buraya vurmuyor, gidiyor baskasina yagiyor, bizde betonlarin ortasinda kurak kurak oturuyoruz.
biz de ailecek hem elektrik hem su konusunda cok dikkatliyiz. askeriye gibi luzumsa kapat prensibiyle yasiyoruz. bir de mesela ufak tefek cozumlerim var, mesela yesillikleri yikadigim suyu bir kovaya dokuyorum, cicekleri bundan suluyorum veya tuvalete bu suyu dokuyorum, yine ayni sekilde dusta suyun sicakligini ayarlarken akakn suyu biriktiriyorum, sonra sebze yikarken kullaniyorum vsvs yani ordan burdan uc bes biriktirmeye dogayi katletmemeye calisiyoruz.

  • mavicorap  (11.07.14 13:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.