[]

istanbul'da 2 gün için gezi planı

merhabalar,
haftaya 2 günlüğüne eşimle birlikte istanbul'da(halkalı) konaklayacağız. istanbulu bu iki güne sığdırmak istiyoruz. nereleri gezelim?

ulaşım güçlüğü, uzaklık gibi faktörleri göze alırsanız sevinirim. yani atıyorum ben halkalıdayken, gitmişken sabiha gökçeni gez demeyin(gerçi bilmiyorum belki kolay ulaşılıyordur da; örnek verdim sadece)

not:
*araba yok
*akvaryuma kesin gideceğiz.
*metrobüse binmeden dönmeyiz. :)
*kız kulesi, boğaz, camiler vb.
*günlük plan olursa tadından yenmez.(örn: sabah akvaryum, sonra topkapı, ordan beşiktaş, öğlen galata, akşam üzeri boğaz, eve dönüş)

 
adalar eklenmemiş. Zaman kaybı olarak düşünmeyin, aya yorgi kilisesine kesinlikle çıkın. Ruhani birşey. Hatta sizin için de uygun olacaksa, bir şişe kırmızı şarapla tatlandırın.


  • Kenboi  (11.07.14 11:30:38) 
bence de adalara gidin, ama pazar kesinlikle gitmeyin.
boğazda (örn: arnavutköy den bebeğe hatta hisara doğru) yürüyüşü de ekleyin.
Tahmini süre 1.5-2 saat diyelim. ama öğlen sıcağında olmasın tabi.
  • nicin ben  (11.07.14 12:05:05) 
hımm. adalar hiç aklımıza gelmemişti. değerlendirelim o zaman. akşama da yürüyüş ekleyelim.


  • ductor  (11.07.14 12:11:28) 
istanbul'un en önemli özelliği boğaz ve boğaz turu. şimdi kısıtlı zamanda geldiğiniz için klasik boğaz turu yapamazsınız. o bir güne yakın sürüyor.

ortaköy'den motorlar kalkıyor. yarım boğaz turu yapıyorlar. 10 lira mı ne. 1-1,5 saatte ortaköy'den rumelihisarı'na gidiyor, oradan karşıya geçip üsküdara kadar gidip sonra ortaköy'e geri dönüyor.
  • mea maxima culpa  (11.07.14 12:20:19) 
bir gün içerisinde halkalıdan çıktık:

kapalı çarşıdan başlayıp yürüyerek sultanahmet - ayasofya - yerebatan - arkeoloji müzesi - topkapı sarayı - gülhane parkı - haliç - boğaz turu - metro(istiklal) - taksim - halkalı

yaptık. Ve bizim için istanbul bitti. Ertesi gün sadece akvaryum'a gidebildik. 1 hafta boyunca kendime gelemedim.

öneri veren herkese teşekkürler. adalar turu başka bahara kaldı artık.
  • ductor  (13.08.14 23:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.