[]

Domain almak ve tescil karmaşası?

Selamlar, Kafamı karıştıran bir durum söz konusu şöyle ki;

Benim aktif kullandığım bir web sitem var; adı da örneğin abc.com olsun. Bunu ilaveten tescil ettirmek, sahiplenmek için bir şey yapmak gerekir mi?

Zira dün şöyle bir mail aldım: sazan.avi mi bilemedim :



To whom it may concern:

We are the Department of Asian Domain Registration Service in China. We have something to confirm with you. On July 8, 2014, we received an application in which a company by the name PANYUE GROUP applied to register "sitemin adı" as their Brand Name and some Asian top-level domain names through our firm.

Now we are handling this registration. After our initial checking, we found that the name are identical to your company's. We need to check with you whether your company has authorized that company to register these names. If you have authorized this, we will finish the registration at once. If not, please let us know within 7 workdays, in which case we will dicuss the matter more thoroughly. If not otherwise advised within that time limit we will proceed with the registration for PANYUE GROUP. We will be waiting for your reply. Have a nice day!

Best Regards,

Steve Zhou
Director of International Business - Registration Department
Tel: 0086 (0)551 6349 5334
Fax: 0086 (0)551 6349 5344
Web: www.dnscenter.asia
Address: No.8 QingXI Road Hefei AnHui P.R.China
2014-7-8

 
Büyük ihtimalle aldatmacaya yönelik. Site uzantısı .com ise kimse kolay kolay hak talep edemez. Bir de şöyle bir yazı var ama;
www.google.com.tr

  • mylord  (11.07.14 10:57:16 ~ 10:59:21) 
Panyue Group bu siteyi alıyorum ben demiş, elemanlar da sana soruyor gerçekten sattın mı, domain transfer yapalım mı diye. Eyyorlamam budur.

7 gün içinde yanıt vermezseniz domain'i transfer ederiz demişler.
  • cakabo  (11.07.14 10:59:13) 
Site aktif 2015 Nisan'a kadar da kayıtlı. süresi dolmadı zaten. Nasıl transfer edecekler anlamadım?


  • waryemez  (11.07.14 11:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.