[]

Excel Sayfası

merhaba,

birinci sayfaya firma adı, telefonu, şehri, koli adedi bilgilerini yazıp 600 kadar cari için şablon oluşturup ikinci sayfada istediğim firmayı seçip belirli bir şablonda etikete yazdırmak istiyorum.

kolay mıdır? nasıl yapılır?

 
kolay. drop-down list + vlookup
listeden firmayı seçersiniz, seçimi referans alarak diğer bilgileri çeker.

  • bira sisesi kapagi  (11.07.14 10:24:38 ~ 10:25:53) 
anneye anlatır gibi anlatabilir misiniz? formul yazmayı bırakalı 17 sene olmuş :(

hani benim office97'im nerde anne?
  • sotw  (11.07.14 10:44:31) 
bunun için excel listenizi oluşturduktan sonra word'de mail merge seçeneğini kullanarak etiket basabilirsiniz. çok daha pratiktir.


  • animalman  (11.07.14 10:58:51) 
örnek olarak benim yaptığım şurada: www.mediafire.com

drop-down list için firma bilgisi gelecek hücreye (J4) tıklıyoruz, Data Tabı -> Data tools grubundan -> Data validation
Açılan diyalog penceresinden Settings tabında Allow menüsünden List'i seçiyoruz. Source olarak firma adlarının bulunduğu sütunu seçiyoruz. (Bu örnekte =$C:$C) ok diyerek kapatıyoruz.
Böylece firma bilgisinin geleceği hücrede bir drop-down list oluştu.

Şimdi listeden firma seçince diğer bilgilerin gelmesi için formül yazalım.
Telefon bilgisi hücresine geliyoruz.
+VLOOKUP(
lookup value olarak firma hücresini seçiyoruz. F4'e basıyoruz ki sabit kalsın.
tablo olarak bilgileri girdiğimiz tabloyu seçiyoruz. F4'e basmayı unutmayalım.
sütun index numarası olarak istediğimiz bilginin tablodaki sütun sırasını yazıyoruz. telefon için 2, şehir için 3, koli için 4
son kısımda false diyoruz ki birebir eşleşme yapsın.

bu kadar.
  • bira sisesi kapagi  (11.07.14 11:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.