[]

vista harabesinden veri kurtarma

geçen akşam film izlerken bilgisayar birden dondu. film durdu. ne yaptım ettimse tık yok. sabaha düzelir dedim, yattım. sabah kalktım, aynı. kapattım, açmaya çalıştım, ekrana gri bir renk geldi, gerisi yok. beti benzi attı zavallıcığın.

toshiba'nın kurtarma dvd'si vardı, belki dedim, xp'de olduğu gibi -formatlamadan- üzerine kurabilirim filan.. kurulum esnasında ilk ekrana bir iki yazı çıktığında harddiskteki bilgiler silinir deyu hemen kapattım makineyi.

bugün bir harddisk kabı aldım, bilgisayardan çıkardığım harddiski ona taktım ama yine gösteremedim bilgisayara.

harici diski bilgisayara taktığımda dıdııınn diye bir ses geliyor, takılan aygıt kullanıma hazır filan yazıyor. ama bilgisayarım'da göremiyorum. harddiskin çalıştığı dışarıdan anlaşılıyor, hem titreşimden hem sesten. donanımı güvenle kaldır deyince de vızıltısı duruyor filan.

şimdi,
1. teşhis nedir? vista mı göçmüştür?
2. bu harddiskteki malzemeyi nasıl kurtarabilirim?

 
Hdd yi diğer bilgisayara takınca bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet (manage) ı seçin. Açılan pencerede disk yönetimi (disk management) var eğer hdd yi orada görüyorsa sorun yok, yok göremiyorsa bi de partition magic programını yükleyip görmeyi deneyin. Sonucu buraya yazın konuşalım...


  • selimse  (25.06.09 09:56:31) 
partition magic açılmadı, niye bilmiyorum. "Init failed: Error 100. Partition table is bad." yazıyor ikazda, kapanıyor sonra.
indirdiğim program da demo sürümü ayrıca. görse bile kurtarır mı bilmem yani.

easeus diye bir tane daha program indirdim (EASEUS Partition Master 4.0 Home Edition). o görüyor ama bir problem var sanki..

disk 1 disk 2 diye ayırmış, harici diski disk 2 başlığı altında görüyor.

type: unallocated
size: 186.31 GB (disk 200 GB'lık)
used: 0 Bytes
unused: 186.31 GB
status: none
pri/log: logical

disk boş mu görünüyor, ben mi yanlış anladım acep?
  • hicazkar  (25.06.09 13:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.