[]

yüksek lisans

hanımlar beyler iyi geceler,

ben kocaeli'de uluslararası ilişkiler okuyorum. ingilizcem bir sene erasmus'ta beni zorda bırakmayacak seviyede. inanıyorum ki düzgün, verimli 5-6 aylık bir çalışmayla toefl ayarında sınavlardan yüksek puanlar alabilirim. önümüzdeki eğitim yılı benim de üçüncü yılım olacak, yani vaktim olduğunu düşünüyorum ve bir yabancı dil daha öğrenmek için harekete geçmek istiyorum. dil olarak aklımda fransızca var.

sorunun başlığı yüksek lisans yukarda verdiklerimse ön bilgiydi. ben mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak istiyorum. öğretim görevlisi olarak hayatıma devam etmek güzel geliyor bana ama uluslararası ilişkiler dalında yüksek lisans yapmak pek istemiyorum. açıkçası ben sosyoloji okumayı istemiştim ailem bölümü dandik buldu, uzun uzadıya tartışmalar yapıldı ve ben istemeyerek tercih yaptım. e sağda solda görüyorum alakasız şeylerde yüksek lisans yapıyor insanlar, bu nasıl oluyor? ben yüksek lisans mantığını tam çözemedim galiba. yani nasıl başvurulacak? mühendislik mezunu adam psikolojide yüksek yapıyor, doktora yapıyor. lisans bilgisi ne oluyor? aranmıyor mu bu yüksek lisans adayında lisans düzeyinde yetkinlik? referans mektubu mu alınıyor? hiç kafam basmadı bu şeylere nasıl olacak?

ben burs neyim ayarlayabilirsem fransa'da siyaset, siyasi düşünce tarihi, sosyoloji üzerine yüksek yapmak ordan devam etmek istiyorum. tam bölümü çalışma alanımı da seçemedim. büyüklerime akıl danışmak istedim. nasıl yapsam ne yapsam? 3.50 gibi fena sayılmayacak bir ortalamayla mezun olurum gibi gidiyor şuan, en kötü istanbul, ankara istiyorum tabii yurtdışı öncelikli ama işte böyle kaldım. gelecek kaygısıyla karışık düşünceler kafamı kemiriyor. akademik kariyeri tek kurtuluş olarak görüyorum çünkü özel sektörle ilgili sözlükte okuduğum şeyler sonrası tüm sektörün ayak kaydırma, yalakalık vs. üzerine kurulu olduğunu düşünmeye başladım. e memurluk desen bi dışişlerine torpilsiz falan girmek imkansız ayrıca kpss'nin şaibeli olduğu gün gibi ortada. akademik kariyer bana en mantıklı yol gibi gözüküyor şuan ama bilemiyorum da ne yapsam??

 
önce yds ve alesi hallet. 3. sınıfta gir bu sınavlara, alabildiğin en yüksek puanları al (ki yds barajı 50 ales 70, sen ikisinden de 80 90 almaya bak) sonra diğerlerini düşün


  • mutlusismankedi2015  (11.07.14 00:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.