[]

Uzun Yürüyüş

Yaz tatili için 10 günlük yurtdışı programım var. Uzun uzun yürüyüşler yapacağım ama ayaklar dayanacak mı ? Özel olarak ayakkabbı almak mı yoksa tiger / toms tarzı ayakkabı işimi görür mü ?




 
Olmaz öyle merrel filan gibi outdoor ayakkabısı almalısın.


  • amelie poulain  (10.07.14 22:46:33) 
Decathlona bak uygun yürüyüş ayakkabıları var.


  • Lola90  (10.07.14 22:47:11) 
tabani yumusak ayakkabilar (kosu ayakkabilari da dahil) olmaz. ayaklar terledikce esnek taban parmaklarin birbirine surtmesine ve aciya neden olur.

sert taban; tercihen vibram sart.

kosu ayakkabisinin amaci farkli: taban dizlere gelen baskiyi azaltmak amaciyla yumusak uretiliyor.
  • hurt  (10.07.14 23:54:34) 
Outdoor ayakkabi al. Ama nasil yuuruyus? Asfaltta yuruyeceksen vibram tabanin anlami yok. Yapacagin yuruyuse gore ayakkabi al. Outdoor magazalari o isi bilirler. Normal spor magazalarindaki elemanlarin pek anlamadigini gordum genelde. Decathlon'dakiler de isini gorur senin aslinda. Daga cikmayacaksin sonucta.


  • delifaruk  (10.07.14 23:58:50) 
10 gün yurtdışı seyahatinizin ızdırap dolu geçmesini istemiyosanız, bu seyahat bütçesi kapsamında, adam gibi bir yürüyüş ayakkabısı alın.

Size bir de püf noktası söyleyeyim. Sizi uzun yürüyüşten alıkoyacak ilk terslik, ayağınızın bir veya bir kaç noktasının önce kızarması, sonra o noktaların su toplaması, sonra oluşan o baloncukların patlaması ve yürümeye devam ederseniz kanamasıdır. Bunun tek sebebi boktan ayakkabı değil, boktan çoraplardır. Yani çoraplarınız, en az ayakkabılarınız kadar önemli.
Bir çorap ayakkabı kombinasyonu ile 3 saat durmadan yürüyebildiyseniz, o kombinasyondan şaşmayın.
Çorap kalın, yumuşak, mümkünse pamuk oranı yüksek olmalı ve ayağınıza çok az bişey küçük olmalıdır. Ayağa büyük gelen çorap ya da ayağınızın, içinde serbestçe hareket edebildiği çorap, yürüyüşün 90. dakikasından itibaren başınıza bela olmaya başlar. Hangi ülkeye gittiğinizi ya da hangi şehirde oturduğunuzu bilmiyorum ama dağcılık, kampçılık malzemesi satan mağazalarda, "ağır görev" yürüyüş çorapları var. Bunların içi pamuk, dışı yün ve çok kalınlar. En iyi çoraplar bunlar.
Diğer bir çok önemli nokta, ortopedik ince tabanlık.
Diğer çok önemli nokta, ayakkabı almadan önce uzun saatler yürümüş ve ayaklarınızı şişirmiş olmalısınız. Misal, evden çıkıp doğrudan ayakkabı almaya giderseniz, seyahatte, uzun yürüyüş sonunda o seçtiğiniz numaranın, ayağınıza dar gelme ihtimali var.
İdeal durum şu: Kalın ve yumuşak çorap aldınız. Çorap hafif kalın değil, iyice kalın olacak. Sonra ince ortopedik taban aldınız. Uzun saatler yürüyüp ayağınızı şişirdiniz. Bu vaziyetteyken, ayakkabı satın alacaksınız. O çoraplarla, o tabanlıkla ve şiş ayaklarla...
Çorapta akrilik ve naylon oranı arttıkça, ayağınızın su toplama ihtimali artar.

İyi bir yürüyüş ayakkabısı bot gibi olur. Yorulan ayağın burkulma ihtimali artar. Uzun yürüşte de atılan adım sayısının fazlalığından dolayı yani olasılık hesâbından dolayı burkulma ihtimali vardır. Bot, ayakbileğine destek olur ve burkulmayı önler.
Tabanlık niye? Ayağın tabii kavisini koruyup, taban çökmesine, bel ve baldır ağrılarına karşı tedbir olsun diye.

Diğer bir mevzu: Ucuz mal alırsanız, üstüne bi de pahalı mal almak zorunda kalırsınız.

Bu dediklerimi yaparsanız o gittiğiniz şehirleri en iyi gezebilen siz olursunuz.
  • compadrito  (11.07.14 00:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.