[]

yunan heykellerinin oldukça kaslı olması

zamanında herkes öyle miymiş? çok hareket edildiği için mi göbek yok? protein ağırlıklı mı beslenmişler? hepsi çok fit, çok zor çıkan kaslar bile var bu heykellerde.




 
protein tozu ucuzmuş o zamanlarda


  • fuerteventura  (10.07.14 21:44:00) 
hepsi öyle değildir tabi ki estetik açıdan görünmesi için heykeltraşların abartması bence.
Amma velakin obezite ve kilo sorunu o günlerde tabi ki çok daha azdır.

  • basond  (10.07.14 21:51:14) 
obezite insan icatı, eskiden yoktu öyle şeyler. kılıç kullanmak, ata binmek, güreşmek vb şeyler hep zengin sporuydu. çok sevişgenlerdi bide, o da çok kalori yakıyomuş diyolla.


  • hasmetizm  (10.07.14 21:51:45) 
insanların eskiden yaktığı kalori sayılarının yanında, çalıştırdıkları kas grupları da daha fazlaydı..

o bahsettiğin çok zor çıkan kaslar diye birşey yok, mesomorph vücut tiplerinde kas kütlesi fazla ve yağ oranı kas kütlesine göre daha düşük olduğu için farklı kas grupları rahatlıkla görülebiliyor.

o kas grupları tüm insanlarda var.
  • corialynne  (10.07.14 22:04:39) 
adam heykel yapıyo, göbeğini kaşıyan adamın mı heykelini yapacak dayı? daha güzel olanın heykelini yapacak tabii ki.


  • baldur  (10.07.14 22:08:09) 
malları da buyuk oluyor aga...hele nemrutun gırıste sol da var bıtane tobe estafurullah aklıma geldı şimdi...


  • pisuvardandumancikartanadam  (10.07.14 22:09:58) 
Başlarda arkadaşın dediği gibi önemli kişilerin heykelleri yapılmış ancak daha sonra iş ticarete dönmüş ve parayı basana heykel yapmaya başlamışlar. Bir yerden sonra talep öyle artmış ki heykel tıraşlar heykellerin bedenlerini hazır tutup (sabit hepsi kaslı adonisli bedenler), gelen müşterinin kafalarını özel yapıp hazır bedenlere yerleştirmeye başlamışlar. Hepsinin aynı olmasının nedeni bu.


  • air  (10.07.14 22:10:03 ~ 22:10:43) 
şu belgeselde sorunuza direkt olarak değiniliyor, genel kültür olarak da izlemenizi tavsiye ederim:

www.imdb.com

ben de aklımda kaldığı kadarıyla açıklayayım dedim ama toparlayamadım, epey olmuş izleyeli. hatta zor çıkan kasları bırakın olmayan kasların bile neden eklendiğini açıklıyordu.
  • paltar yuyan masin  (10.07.14 22:22:56) 
yunan heykelleri fikri itibariyle kibir doludur, aslına bakarsan antik yunan tamamiyle diğer medeniyetlere karşı üstün oldukları fikriyle yaşayan toplumdur. Bunun için en büyük heykel(rodos), en görkemli bina, en üstün insan, savaşçı gibi betimlemeler doğasındandır.


  • justinial  (10.07.14 22:28:52) 
sorunuzun antik yunan'daki sanatsal karsiligi "idealizm" (bir akim olarak)


  • hurt  (11.07.14 00:08:07 ~ 00:08:29) 
O dönemde insülin dalgalanması yaratacak düzeyde basit karbonhidrat alımı yoktu, diğer karbonhidratların tüketimi de sınırlıydı, fabrikalaşma yoktu, haliyle işlenmiş gıda da yoktu. Genelde protein tüketiliyordu. İşlerin de çoğunlukla kas gücüyle yapıldığını düşünürsek hepsinin fit görünmesi gayet normal. Tabii bir de o heykeller savaşçıların tanrıların heykelleri; bakkal Teodolis'in heykeli değil. Onun heykeli olsaydı şişko bir heykeli olurdu muhtemelen.


  • angelus  (11.07.14 00:16:08) 
Güzelleme mi diyorlar bi abartı var tabikidr heykellerde


  • phoenixboy  (11.07.14 00:18:54) 
O zamanlarda yaşayan insanların beslenme ve spor alışkanlıklarından, ve tabii heykeli yapılan kimsenin önemli birisi olacağı gerçeğinden bağımsız olarak bir şey daha ekleyeyim: Şu anda kadın vücudu genel kanı olarak nasıl iki cins arasından daha estetik olanı kabul ediliyorsa o zamanlarda da erkek vücudu için aynı şey geçerliymiş. Kadın vücudu daha aşağı görülürmüş. (Bu sebeple erkekler arası eşcinselliğin yaygın olduğunu ve kadınlarla çocuk sahibi olmak için birlikte olunduğunu da kaynağını hatırlamamakla birlikte bir yerde okumuştum.) Dolayısıyla heykeli yapılan kişinin gerçek vücudun da ötesinde bir yüceltme söz konusu olmuştur.

Mesela antik yunan mimarisinde de son derece erkeksi, kalın ve köşeli yapılar baskındır. Kadınsı kıvrımların keşfedilmesi çok sonra olmuştur.
  • the queen of naked kings  (11.07.14 10:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.