[]

terli saçı sadece suyla yıkamak-şampuansız

spor salonuna lensle gidiyorum, spordan sonra şampuanla duş alırsam lensler kötü oluyor.
sıcak suyla iyice yıkasam saçları şampuansız, çok mu kirli ve kötü kalır? daha sonra işyerine geçiyorum çünkü. şampuansız saç yıkamak mantıksız mı?



 
ya ben de her sabah duş alıyorum sıcaklar yüzünden ,aynı dertten müzdaribim. her gün şampuanlasan bi dert yapmasan bi dert.

ama yine de çok az şampuanla yıkıyorum yoksa yağlı gibi iğrenç bir hal alıyor.

çok çok az da olsa şampuanla bence.

edit: bebe şampuanı belki kötü yapmaz lensleri?
  • neferkitty  (10.07.14 21:30:42 ~ 21:32:40) 
kaç cm saçın var? kısaysa terini alırsın ne güzel, uzunsa iyice kirlenir.

şampuanlayınca kafanı arkaya yatırsan öyle yıkasan?
  • seksen9  (10.07.14 21:34:27 ~ 21:35:35) 
bırak her gün şampuanı, direkt bu olayı bırakıp şampuansız saç yıkayan gayet geniş bir kesim var dünya üzerinde. tabii arada karbonattır, çay yaprağı yağıdır, bilumum maddeler işin içerisine sokuluyor haftada bir, iki haftada bir...vs. yani demem o ki, şampuansız saç yıkama mantıksız değil. kısa vadede yağlı görüntü öne çıkıyor ama devamını getirdiğinde o yağlı görüntü tamamen gidiyor ve saçın gayet sağlıklı bir görünüme kavuşuyor.

no poo diye aratırsan birçok bilgiye rastlayabilirsin. reddit'te de subreddit'i mevcut.
  • soso  (10.07.14 21:44:49) 
lensleri çıkarıp taksan, çok zor olmasa gerek. ben şampuansız sadece suyla yıkayınca çok rahatsız oluyorum, böyle yapışıyo saçlar, hiç hoş değil.


  • acccra  (10.07.14 21:50:00) 
saç dökülmesi, kepek gibi bir problemin yoksa (özellikle çeşitli şampuanlar kullanmıyorsan) kullanmana gerek yok. ben denedim ama saçlar döküldüğü için eski şampuanıma geri dönmek zorunda kaldım. bir de sadece bir defa şampuanlayacaksın. gün aşırı kullanılabilen çeşitli şampuanlar var. aloeveralı, bilmem ne yapraklı biraz pahalı ve belirtli şampuanlardan bahsediyorum. bunları gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.


  • simbolmina  (10.07.14 21:51:00) 
her gün şampuan zaten saçlara zararlı. kendi yağı sacı besliyor.


  • isminivermekistemeyensuser  (10.07.14 22:51:41) 
Üç yıkamada bir şampuan kullansanız da olur, sürekli şampuana gerek yok zaten.


  • angelus  (10.07.14 22:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.