[]

İspanya uzun süreli öğrenci vizesi ve apostil problemi

ispanya ankara elçiliğinin sitesinde sağlık raporu alıp ingilizceye çevirtip notere onaylatıp, valilikte "la haye apostili" vurdurmamızı söylüyor.

Aynı şeyi adli sicil belgesi için de istiyor.

Şimdi ben bu raporu hastaneden direkt ingilizce olarak aldım keza adli sicil belgesini de öyle. Bu yüzden çevirmene ve notere ihtiyacım yok fakat benim merak ettiğim noter onayı olmadan valilikten " la haye apostili" vurdurup vurduramayacağım. Çünkü bu ikisi birbiriyle alakalı şeylermiş sanırım.

Daha önce bu tarz işlerle uğraşmış olan var mı acaba?

 
ben karşılaşmıştım bu durumla. belgeyi valiliğe götürdüğünüzde bunun noter onayı yok diyecek. notere gittiğinizde ise bu ingilizce ama bunu bizim anlaşmalı olduğumuz çevirmen çevirip ardından onaylayabiliriz diyecek. ama bu zaten ingilizce niye tekrar çeviriyorsun ki mantığı işe yaramıyor.

özetle: apostil şartsa aldığın belgeyi notere götürüp çevirtiriyor ve onaylatıyorsun. ama bu noterin apostil alacağın valiliğe bağlı olduğundan emin ol. ardından valilik de apostil basacak. apostil ücretsiz.


ancak; konsolosluk değil ama ben okula belge göndermiştim ingiltereye. orjinal ingilizce transkripti okula göndermiştim. kabul olmuştu. ancak konsolosluk özellikle bu apostilden bahsediyorsa şart olabilir.
  • sttc  (10.07.14 19:45:59) 
bugun gittim.

Apostil için illa ki noter onayına gerek yokmuş. Hastaneden aldığınız ingilizce raporu il sağlık müdürlüğüne götürüp onayını ve apostilini yaptırabiliyorsunuz. Adli sicil apostili için ise ankara adliye sarayı 5. kata gitmeniz yeterli birkaç dakikada hallediyorlar.
  • slap  (11.07.14 15:32:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.