[]

Fotoğrafçılığa başlamak

Bi tane SLR makine alıp fotoğrafçılığa merak salayım diyorum, hatta fotoğraf makinnesi siparişi verdim bile (Canon EOS 60D). Daha önce sadece cep telefonuyla ve compact makinelerle fotoğraf çekmiş biri olarak nereden başlamalıyım? bi kursa mı gitmeliyim yoksa internet, kitap, dergi vs ile öğrenebilir miyim bu işi? Fotoğrafçılık eğitimi ile ilgili tavsiye edeceğiniz bir web sitesi falan var mıdır? Bir de sizce aldığım makine nasıl?

Çok sordum di mi?


 
internet, duyuru, sözlük bilgiyle dolu. national geographic'in fotoğraf ders sayıları falan var onlar da güzel.


  • r_u_h  (10.07.14 14:33:56) 
makine yeni başlayan için ağır olmuş
okuyarak öğrenebilirsin ama pratik daha önemli fotoda. çok farklı ortamlarda çekimler yapman deneyip yanılman lazım.

  • ytse jam  (10.07.14 14:33:58) 
ben 4 günde yetecek kadar öğrenmiştim. makinayı ilk aldığımda lensi oynatıp 'niye net değil bu ya uf bozuk galiba' diyodum :D

avantajım mikroskop kullanmayı bilmekti, hemen çözdüm mantığını ve makro(ismini sonra öğrendim) çekimlere başladım. hiç enstantenesini shutterını düşünmeden çektim. isoyla oynadım, diyaframla oynadım farkları anladım.

kurs-dergi yerine fotoğrafçılık kulüplerine gir, yeni arkadaşlar edinirsin. ama hemen öğreneyim istiyosan youtubeda videolar var.

makinan güzel, ben de 500d ile başlamıştım.
  • seksen9  (10.07.14 14:43:38) 
pro fotoğrafçılar amatörlere cep telefonu kamerası öneriyor. ciddiyim. kursu falan sitret internet sınırsız kaynak tabii en önemlisi yetenek.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.07.14 14:57:23) 
ingilizcen varsa youtube'da bayagi iyi anlatan abiler var. baslangic seviyesinde bilgilerden RAW edit'e kadar bir kamyon bilgi bulmak mumkun.


  • fortisvita  (10.07.14 15:29:02 ~ 15:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.