[]

köpeğe içli köfte yedirdim

aşağı kapının önünde yatıyordu, evde yiyecek bir şeyler aradım sadece annemin içli köfteleri vardı dolapta ama bulgur kısmı pişmemişti. karnı ağrır mı ki köpeğin? :( verirken aklıma gelmedi, annem görmeden besleyim derken..




 
aferim. hayvanı ishal yaptın büyük ihtimalle, kapını önünde sarı sıvı bulmanızı geçtim, hayvan kıvranıp durmaz umarım gece boyunca...


  • loveinaflipbook  (09.07.14 23:27:42) 
acı falansa bir de dokunabilir.


  • rock n roll  (09.07.14 23:29:06) 
allah rahmet eylesin.


bizim burada sitede bir kız vardı köpeğe sandviç yedirmişti köpek vefat etti.
  • jakopapagan  (09.07.14 23:29:52) 
acı değildi. içindeki kıyma pişmiş, dış kısmı pişmemiş sadece.


  • earthangell  (09.07.14 23:32:04) 
olay pişmiş pişmemiş olmasında değil zaten. insanlar için hazırlanmış gıdalar köpeklerin midelerine ve tüm metabolizmalarına dokunuyor. içerdiği yağlar çok zarar veriyor. vs vs. bir daha vereceğin zaman kuru mama alıp verebilirsin istersen.

zamanında böyle ev yemeğinden ölen köpekler ben de biliyorum, hayvanın cildinde yaralar açılmıştı en son evresinde hatta...
  • loveinaflipbook  (09.07.14 23:35:22) 
kuru mama alabilecek durumda değildim o sıra. peki şöyle sorayım, kuru mama yoksa yanımda ve aç bir hayvan varsa neyle besleyebilirim? veya beslemeyeyim mi hiç?


  • earthangell  (09.07.14 23:41:12) 
mesela tavuk varsa evde göğüs falan, hiç yağ koymadan tavada biraz pişirerek verebilirsin. vermeden önce soğutmalısın ama, sıcak olarak verme.


  • loveinaflipbook  (09.07.14 23:49:51) 
Annesinden gizli yemek kaçırıp veren insan, nasıl tavada tavuk göğsü çevirip, soğutup versin @loveinaflipbook? :)

Hocam yoğurdun içine ekmek doğrayıp verin, en basitinden. Yoğurdu hemen poşete koyar indirir, ekmeği de aşağıda ufalarsınız içine. Bizim yazlıktaki köpekler açıklıktan elimizdeki kuru ekmeğe atılıyorlardı. Çareyi yanımda mama taşımakta bulmuştum ben. Çantanızda mama taşıyın derim. Hazırlıksız yakalandığınız durumlarda yoğurt ekmek en pratiği. Çöpteki bayat, kimi zaman bozulmuş yiyecekleri yiyor yavrucaklar açlıktan, yoğurdu haydi haydi yer.
  • istinyede bekle  (10.07.14 00:32:16 ~ 00:32:55) 
sokak hayvanı olduğu için bir şey olmayacak. hatta ev hayvanı olsaydı bile olmazdı; bu, köpeğe nasıl beslenme alışkanlığı verildiği ile alakalı. çok hassas yaklaşılırsa köpek hassas olur, kalıtsal bir sorunu yoksa. kangal bildiğin hamur yer mesela veya çaylı ekmek. bizim küçük ev köpeğimiz(cinsi fino) pilavı severek yiyor. bu sokak hayvanı olduğu için hiçbir şey olmayacak, neler neler yiyor onlar. adam aç zaten.

edit: ayrıca, çok aşırı derecede iyi kalpliymişsin. hem içli köfte verecek kadar hem de karnı ağrır mı diye düşünecek kadar.
  • uykusunu yakalayan adam  (10.07.14 00:41:00 ~ 00:42:35) 
en ucuz ve basit yolu makarna... annem tavuk cigerini az haslayip makarna-ekmek ne varsa karistirip verir.

tuzlu, baharatli, tatli olmayan her seyi verebilrsin:)
  • no avalon  (10.07.14 00:50:46) 
hiç bir şey olmaz.

sokak köpekleri o yaşa gelene kadar neyle besleniyor sanıyorsunuz. çöple evet bildiğiniz çöpün içinden buldukları yiyecekler ile.
yani o köpek neyi yiyip yemeyeceğini bilir.

o köpeğe şeker verirsen kör olur, insan gıdasıyla beslersen böbrekleri bozulur hikayesi 15 yıl yaşayan sahipli hayvanlar için. bu sokaktaki garibim 3 yaşını görebilirse çok şanslı :(
  • orpheus  (10.07.14 05:19:00 ~ 05:20:46) 
bir şey olmaz rahat olun


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (10.07.14 10:42:07) 
en ucuz besleme yolu, kasapları bi dolaşın. etsiz kemik alıp haşlarsınız. suyuna ekmek doğrarsınız. biraz daha paranız varsa kasapların satmadığı sakatat kısımları oluyor. onları alıp iyice haşladıktan sonra verirsiniz. keşke imkan olsa en iyi şekilde beslenebilseler fakat imkan yoksa karnının doyması bile güzeldir. normalde salça, soğan, sarımsak yememeleri lazım ama (bu kısımları ayıklarsınız) sokak hayvanı, zaten çöpte bulduğunda açlıktan yiyor. evde artan pilav, makarna, yemek artığı ne varsa götürün yer o. bunlardan ölmez.


  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (10.07.14 10:47:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.