[]

Amerika'ya tatile/gezmeye gidiyorum, tavsiyeler?

Tek başıma olmak üzere 3 haftalık bir gezi programım var. NY, LA, San francisco, San diego ve Las vegas şeklinde. NY hariç diğer yerlerde altımda kiralayacağım araba olacak. İlk defa Amerika'ya gidiyorum. Tavsiye edeceğiniz şeyler var mıdır? Şunlara dikkat et hacı dediğiniz, püf noktalar vs.

Teşekkürler.


 
zencilerle konusurken nigga ve nigger demeye özen göster , sıcak karşılık alırsın.. öbür türlü yo man falan filan tarzı yaklaşımları ırkçı kabul ediyorlar.


  • the imp  (09.07.14 21:28:46) 
Valla özellikle NY'da çantana eşyalarına hakim ol. Bir de boşuna yemeye para harcama ucuz ye gezmeye paran kalsın.
Adrenalinden hoşlanıyorsan da theme parkları bol bol gez. Tavsiyem Six flags ve Busch Gardens.

  • wild honey suckle  (09.07.14 21:38:46) 
Süt dökmüş kedi gibi ve terbiyeli-edepli bir şekilde otomobil kullanın. Stop levhasını açmış sarı okul otobüsü, DUR demektir. Otbizin yanından bi levha açılıyo ve tepedeki kırmızı dörtlülerini yakıyo. Ortasında refüj olmayan yollarda, yolun karşı tarafında yani sizin seyrettiğiniz istikametin tersi istikamette seyrederken durmuş olan ve dur levhasını açmış olan otbiz için BİLE, durmanız ve otbizin öğrenci indirip bindirmesini beklemeniz gerekiyor.

Yollardaki STOP levhası da dur demektir. Durmazsanız biçerler.

Zencilerle başınız belâya girerse, aym mazlım bro! diyin. Ben dedim işe yaradı. İstanbul'da büyümüş biri için, NY çocuk bahçesi gibi gelir.

Köprü, tünel girişlerinde, yaya veya araçla girerken, fotoğraf ve video çekmek yasak. Polis durdurur ve çektiğiniz şeyleri siler.
Arkanızda bir polis aracının tepe lambası yakıp sizi takip etmesi, sağa çek demektir. Yavaşça sağa çekin. Hiçbi şey yapmadan, ARABADAN İNMEDEN efendi gibi polisi bekleyin. Arabada beklerken hiçbişey yapmayın.

Amerika'daki iklim Türkiye'dekinden farklı. Çok koyu gri renkte yoğun bulutlar, sel baskınının habercisi olabilir. Öyle bulutlar varken, otomobille yola çıkmayın. Başka bir plan yapın. Otbiz olur tren olur filan. Yollar balık sırtı bombeli olduğundan, şiddetli yağmurda, yolların iki kenarında su birikebiliyor ve aquaplanning, hydroplanning denen, otomobilin su kayağına dönüşmesi hadisesi yaşanabiliyor. Özellikle virajda olursa, yoldan dışarı uçarsınız.

İstanbul'da yaptığınız gibi, bir aracın kıçına kadar girip selektör yapmayın. Reckless driving diye bir suç var. Sizi cep telefonundan polise şikâyet edebilir. Önünüzdeki aracı geçmek istiyorsanız, emniyetli takip mesafesini koruyarak, bir süre arkasından gidin ve başkaca bir şey yapmayın. Büyük bir ihtimalle yol verir. Debbağhaneye bok yetiştirmiyosanız, ve araç yol vermiyosa, vermesin. Çok aceleniz varsa, sağından geçer gidersiniz. Araçla slalom ve makas gibi dallamalıklar yapmayın, yapan olursa, siz onlara uymayın. Çoğu eyalette, araç kullanırken, kulaklıksız olarak telefonla konuşmak ve SMS yazmaya çalışmak suç. Yakalanma ihtimaliniz düşük olsa bile, bilmediğiniz bir ortamda araç kullanacağınız için, dikkatinizi araca ve yola verin.

Amerika'da yavaşlayıp ya da durup selektör yapmak, ''ben sizi bekliyorum, buyurun geçin hadi!'' demektir. Türkiye'de ise selektör yapmak ''Bekle lan deve! Ben geliyorum ve ben geçecem!'' demektir. Bunu bilmezseniz kaza yapabilirsiniz. Misal siz selektör yaparsınız, karşınızdaki, ona yol verdiğinizi sanır ve geçmeye kalkar filan.

Amerika'da, yaya otomobil ilişkileri de, yayalar lehinedir. Yayaların çoğunluğu, sizin yaya geçitlerinde, dur levhalarında filan duracağınızı düşündüğü için, yola bile bakmadan, kendilerini yola atıverirler. Türkiye'deki yayaların her daim teyakkuzda olma hallerinden bir eser yoktur. Dalgın dalgın yola inerler ve sizin onlara yol vereceğinizden %100 emindirler. Yol vermemek ya da taa diplerine kadar yaklaşıp son anda durmak gibi hareketlerden de çok tırsar ve terörize olurlar. Özellikle yayalara karşı çok efendi olun.

Maksimum hız limitinin saatte 65 mil olduğu otoyollarda, siz 65'le gidiyorken, sağınızdan ve solunuzdan vızır vızır geçip gidenler olabilir. Siz onlara uymayın. 70-72 mil sürati geçmeyin.

İki şerit gidiş, iki şerit geliş bir yolda, sol şeritten gidiyorken, o yolun hız limiti ne ise, o hızla gitmek zorundasınız. Misal, o yolda, Speed Limit 45 diye bir tabela varsa, siz sol şeritten, 45 milden daha yavaş bir süratle gidemezsiniz. 45 mil hız limitli yolda, sol şeritten 30 mille gitmeye kalkarsanız, polis sizi sağa çekebilir.

Ayrıca, uzun yolda, sürekli olarak sol şeritten gitmemeniz, sol şeridi sadece sollamalar için kullanmanız beklenir. Çünkü bazen polis, bazen de eyalet polisi, 100-110 mil süratle biyerlere yetişir sol şeritten giderek. Onlar için yolu boş bırakmanız gerekir.

Trafik levhalarının çoğu yazıyla anlatılmıştır. Mesela ben ilk araba kullanıyoken, narrowing shoulder diye bi tabela görmüştüm ve tabii bi bok anlamamıştım. Biraz daha ileri gidince, ulan sakın bu shoulder omuz diil de, şarampol, emniyet şeridi karışımı bi şey olmasın? diye sordum kendime ve haklı çıktım. Buna benzer bir sürü yazılı levha görürsünüz. O yazıları sürekli olarak okumak ve anlamak zorundasınız. Belki gitmeden önce gugıl görsellerden, gideceğiniz eyaletin adını ve traffic signs yazarak, neler olduğunu çalışmanız faydalı olabilir.

Bi de şehir içi trafikte, trafik ışığı ile kontrol edilen bir dörtyol ağzında, misal siz sola dönecekseniz, sizin için sola dönüş okunun yeşil ve sarı yandığı 4. bir ışık olabilir. Yani bu tür kavşaklarda sola ve sağa dönüşlerinizde, ortada 3 trafik lambası mı var, 4 trafik lambası mı var diye dikkat edin. 4 trafik lambası varda, altında muhtemelen açıklaması da yazar.

Diğer önemli bi mevzu da, sağa ve sola dönüşler için, uygun şeritlere girmeniz gerektiğini önceden gösteren ileri ve sağa sola oklu levhalar vardır. Bu oklar, dönüş yapacağınız noktada asfaltta da boyalı olarak vardır. Onlara da dikkat edin ki, bi tereddüt yaşayıp hafif sürttürmeli kazalar yapmayın.

Sokağa pantalonsuz ve donsuz bile çıkabilirsiniz ama GPS'siz olarak ASLA çıkmayın. Haa, götünüze güvenir ve çıkarsınız, yolunuzu da bulursunuz belki ama hem vakit kaybedersiniz, hem para kaybedersiniz, hem de bayaa bi enerji sarfedersiniz. Kasmaya hiç gerek yok.

Çoğu eyalette para karşılığı seks yasak biliyorsunuzdur. Las Vegas'ta YouTube şöhreti olan Türk gençlerinin durumuna düşmeyin.

Fast food zincirlerinden uzak durun.

Marketlerde gördüğünüz ıvır zıvır şeylere, anaaa ne güzelmiş la! anaaa bunlar Türkiye'de çok pahalı la!, diye yaklaşırsanız, sermayeyi kediye yükler ve pişman olursunuz. Göze görünmüyo ama sonunda feci yekûn tutuyo.
  • compadrito  (09.07.14 23:31:51 ~ 10.07.14 03:30:21) 
tori black'e selamlar saygılar götür çok fena hastasıyım hocam:-)


  • jakopapagan  (09.07.14 23:37:36) 
Cebinde bozuk para bulundur.Zenciye rastlarsan ver.


  • labanon  (10.07.14 07:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.